Enrique si pred duelom Ligy majstrov vydýchol, Parížania už môžu počítať aj s Mbappém

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Enrique si pred duelom Ligy majstrov vydýchol, Parížania už môžu počítať aj s Mbappém

Mbappé je pripravený zasiahnuť do zápasu.
Mbappé je pripravený zasiahnuť do zápasu.Reuters
Kylian Mbappé (25) vynechal víkendový zápas Paríža Saint-Germain v Ligue 1, proti Lille sa objavil iba na lavičke. Hviezda francúzskeho celku sa však vráti do zostavy na duel Ligy majstrov s Realom Sociedad, povedal v utorok manažér Luis Enrique (53).

Mbappé v tejto sezóne strelil 30 gólov v 29 zápasoch, v stretnutí s Lille ale bol iba nevyužitým náhradníkom. Od trénera Enriqueho malo ísť o preventívne opatrenie po tom, ako si obávaný kanonier tri dni predtým v pohárovom vystúpení s Brestom poranil členok.

Francúzsky útočník odohral v tejto sezóne za PSG celých 90 minút vo všetkých šiestich súbojoch Ligy majstrov a zdá sa, že sa to nezmení ani v stredajšom súboji na pôde španielskeho tímu. "Keď máme hráča, ako je Kylian, tak vieme, že čím viac hrá, tým lepšie. Ťažíme z toho všetci, o tom niet pochýb. Mohol hrať aj počas víkendu, ale nestálo to za to riziko," vravel lodivod na tlačovej konferencii.

Manažér si teda v ligovej súťaži mohol dovoliť nechať Mbappého odpočívať, PSG má na čele 11-bodový náskok pred Nice a celkovo neprehralo už 16 zápasov v rade. Liga majstrov ale prináša inú výzvu. Parížania skončili v základnej  skupine na druhom mieste za Borussiou Dortmund a prehrali s NewcastlomAC Miláno. Nevyhrali tak v posledných troch zápasoch európskej súťaže, čo je v ostrom kontraste práve s Realom Sociedad.

Španielsky celok sa síce na domácej scéne trápi, v La Lige je siedmy, ale v Európe nezdolaný a dostal sa na čelo skupiny, v ktorej bol aj Inter Miláno. "Real Sociedad má v Lige majstrov pevnú obranu, loptu len tak ľahko neodovzdáva. Musíme ich agresívne zatlačiť. Určite sú jedným z najlepších tímov v súťaži, preto sa kvalifikovali ako víťazi skupiny, v ktorej boli s minuloročným finalistom," vyjadril sa Enrique.