Brahim rozhodol o výhre Realu, potom sa zranil. Lunin skvelým výkonom vynuloval Lipsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Brahim rozhodol o výhre Realu, potom sa zranil. Lunin skvelým výkonom vynuloval Lipsko
Rozhodujúci zásah strelil Brahim.
Rozhodujúci zásah strelil Brahim.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov na pôde RB Lipsko tesne 1:0. Odveta je na programe 6. marca v hlavnom meste Španielska.

RB Lipsko - Real Madrid 0:1

Real Madrid nastúpil bez svojho najlepšieho strelca, keďže Jude Bellingham sa zranil vo víkendovom zápase proti Girone. Tréner Ancelotti znova musel riešiť aj stred defenzívy, pretože stále nie je k dispozícii Rüdiger. Vrátil sa aspoň kapitán Nacho, toho doplnil defenzívny stredopoliar Tchouameni. Vinícius nastúpil na svoj 50. zápas v Lige majstrov, na túto métu sa dostal ako piaty najmladší hráč histórie.

Carvajal odohral veľmi dobrý zápas.
Carvajal odohral veľmi dobrý zápas.Statsperform/Profimedia

Skôr to dokázali Casillas, Fabregas, Mbappé a Messi. Rodrygo hral jubilejný 200. duel za Real. Obaja pritom majú iba 23 rokov. "Biely balet" ťahá sériu siedmich výhier v súťaži po sebe, dlhšiu šnúru mal len raz a to medzi aprílom 2014 až februárom 2015, keď uspel desaťkrát v rade. Lepšie však začalo Lipsko, v úvodných deviatich minútach mal až tri veľké šance Šeško.

Raz aj dostal loptu do siete, no VAR jeho gól zrušil. Domáci mali opticky navrch, napriek tomu krátko po zmene strán otvoril skóre Brahim Díaz. Krásne obišiel troch hráčov súpera a namieril do vzdialenejšieho rohu. Mladý futbalista skóroval v Lige majstrov celkovo štvrtý raz. Lipsko doma v Lige majstrov neudržalo čisté konto už štrnásť zápasov po sebe.

Lunin bol proti Lipsku fantastický.
Lunin bol proti Lipsku fantastický.Statsperform/Profimedia

Carvajal zaznamenal piatu asistenciu v tejto sezóne, strelil aj päť gólov. V rámci všetkých súťaží je to jeho najlepšia sezóna počas celej kariéry. Real však v závere prišiel o zraneného Brahima. Na ihrisko sa dostal Joselu. Ten síce pred týmto stretnutím odohral v milionárskej súťaži len 241 minút, ale stihol počas nich vyslať 26 striel, čo je druhý najvyšší počet zo všetkých futbalistov.

Lipsko vyslalo na bránu Andrija Lunina až deväť striel, ukrajinský gólman ich všetky zneškodnil. Od Flashscore si vyslúžil veľmi vysokú známku 9,5. Naposledy mal deväť alebo viac zákrokov v jednom stretnutí LM za "biely balet", pričom neinkasoval ani raz, Thibaut Courtois. Vo finále 2022 proti Liverpoolu. Real Madrid si tak do domácej odvety, ktorá sa odohrá 6. marca, odváža miernu výhodu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform/Profimedia