Ancelotti množstvo zranení nerieši. Je to dostatočná motivácia pre ostatných, zdôraznil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti množstvo zranení nerieši. Je to dostatočná motivácia pre ostatných, zdôraznil

Carlo Ancelotti krízu zranení nerieši.
Carlo Ancelotti krízu zranení nerieši.Reuters
Manažér Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) povedal, že kríza v rámci zranení jeho mužstvu pridá dodatočnú motiváciu do utorňajšieho duelu osemfinále Ligy majstrov na pôde Lipska. "Biely balet" bojuje o rekordnú pätnástu európsku trofej.

Madridčania, ktorí vedú tabuľku La Ligy po jedinej prehre v 24 zápasoch, cestujú na trávnik bundesligistu s okliešteným kádrom, keďže viacero opôr zastavilo zranenie. Strata stredopoliara Judea Bellinghama je poslednou ranou po tom, čo mu diagnostikovali výron na ľavom členku.

Dvadsaťročný anglický reprezentant prežíva zatiaľ mimoriadnu sezónu od svojho júnového prestupu z Borussie Dortmund na Santiago Bernabéu za 103 miliónov eur. V piatich súbojoch Ligy majstrov strelil štyri góly.

Ostatné výsledky Realu.
Ostatné výsledky Realu.Flashscore

Brankár Thibaut Courtois, obrancovia Éder Militão a David Alaba dlhodobo absentujú pre roztrhnutý predný skrížený väz v kolene. Napriek všetkému je Carlo Ancelotti je presvedčený, že jeho zverenci sa cez všetky problémy dokážu preniesť. 

"Nikdy nemyslím na tých, ktorí tu nie sú," prezradil novinárom. "Nie je tu Bellingham, ale bez neho sme vyhrali štyri zápasy zo štyroch. Zranenia sú dostatočnou motiváciou pre ostatných. Proti Lipsku sa nám môže dariť podľa predstáv. Sme na dobrej ceste. Motivovaní v súťaži, ktorá sa nám veľmi páči," doplnil skúsený šéf lavičky. 

Nemecký tím je v Bundeslige na piatom mieste. Naposledy remizoval na ihrisku Augsburgu 2:2. "Je to silný súper, hrajú intenzívne a kvalitne vpredu. Budeme hrať kompaktne, najmä v defenzíve. Vidím u nás solídny tím, seriózny, s dobrou atmosférou. Nikto sa nesťažuje, každý prispieva tým, čím má. Všetko ide zatiaľ dobre, napriek všetkým ťažkostiam, ktoré nás postretli. Je to vďaka charakteru hráčov," dodal.

Lipsko - Real Madrid (utorok, 21:00)