Ambiciózny futbal? Ide len o peniaze, tvrdí Kroos o saudskoarabskej lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ambiciózny futbal? Ide len o peniaze, tvrdí Kroos o saudskoarabskej lige

Názor Toniho Kroosa na saudskoarabskú ligu je jasný.
Názor Toniho Kroosa na saudskoarabskú ligu je jasný.AFP
Toni Kroos (34) na pondelkovej tlačovej konferencii pred osemfinálovým súbojom Ligy majstrov s Lipskom potvrdil, že jeho kritika hráčov smerujúcich do Saudskej Arábie bola správna. Stredopoliarovi Realu Madrid sa nepáči najmä situácia v oblasti ľudských práv, ktorá v krajine panuje.

Keď Real Madrid v januári vyhral turnaj o španielsky Superpohár, ktorý sa konal v Saudskej Arábii, na Kroosa sa ozývalo bučanie a pískanie.

Na tlačovej konferencii v Lipsku pred prvým zápasom osemfinále Ligy majstrov sa ho aj pre to pýtali, čo si myslí o reakcii saudských fanúšikov. "Pre mňa to bolo potvrdenie, že som v rozhovoroch povedal všetko správne," neváhal s odpoveďou nemecký reprezentant.

V lete 2023 Kroos pre Sports Illustrated povedal, že situácia v oblasti ľudských práv v krajine je "jediná vec, ktorá by mi zabránila v takomto prestupe".

"Ľudia hovoria, že tam hrajú ambiciózny futbal, ale ide len o peniaze. Je to rozhodnutie pre peniaze a proti futbalu. Odtiaľ sa začínajú diať veci, ktoré sú pre futbal, ktorý poznáme a milujeme, ťažké," ozrejmil svoj názor Kroos.

Do saudskoarabskej ligy sa presunulo niekoľko veľkých mien vrátane Kroosových bývalých spoluhráčov Karima Benzemu a Cristiana Ronalda. Dobrodružstvo na Blízkom východe sa však rýchlo skončilo pre Jordana Hendersona, ktorý bol za svoj prestup do Saudskej Arábie kritizovaný - v januári prestúpil do Ajaxu Amsterdam.