Kroosa bavilo bučanie fanúšikov. Saudský model je nebezpečenstvom pre budúcnosť, odkázal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kroosa bavilo bučanie fanúšikov. Saudský model je nebezpečenstvom pre budúcnosť, odkázal

Kroos u fanúšikov nebol obľúbeným protagonistom na ihrisku.
Kroos u fanúšikov nebol obľúbeným protagonistom na ihrisku.Profimedia
Španielsky Superpohár padol pred pár dňami do rúk Realu Madrid. "Biely balet" si v saudskoarabskom Rijáde podmanil tradičné El Clásico. Po zápase sa však neriešil iba výsledok, veľkou témou bolo bučanie saudskoarabských fanúšikov smerom k záložníkovi Tonimovi Kroosovi (34). Ten si však z nepríjemných reakcií nerobil ťažkú hlavu a hlučnú atmosféru si podľa svojich slov užíval.

Prakticky vždy, keď sa dotkol lopty, zaznieval veľký piskot z tribún King Saud University Stadium v Rijáde, kde sa súboj o cennú trofej 14. januára uskutočnil. Nemecký stredopoliar rozhodne nepatril medzi obľúbených hráčov, na ktorého sa diváci, v drvivej väčšine tvorení tými zo Saudskej Arábie, prišli pozrieť. "Bolo to pre mňa niečo nové. Tiež aj vzrušujúce," popisoval vo svojom podcaste Einfach mal Luppen.

Futbaloví fanúšikovia z arabskej krajiny nemajú nemeckého stredopoliara príliš v obľube. Keď sa v lete naplno rozbehli prestupové ťahanice medzi Európou a Áziou, bol to práve Kroos, kto kritizoval rozhodnutie niekoľkých hráčov odísť za peniazmi do Saudskej Arábie.

"Je to neuveriteľne zlý model pre mnoho mladých. Motiváciou sú totiž peniaze. Toto je skutočný problém pre rozvoj futbalu, keď sa v tomto veku rozhodujete výhradne pre financie. Je to ťažká otázka, ale ja si myslím, že je to hanba pre každého, kto vo svojom najlepšom veku nechá myšlienky na šport bokom,” vyjadril sa jednoznačne.

V auguste 2023 sa napríklad vyjadril k prestupu 21-ročného španielskeho stredopoliara Gabriho Veigu zo Celty Vigo do Al-Ahli Saudi. Na sociálnych sieťach povedal, že je to hanebné. "Veľké zápasy na vysokej úrovni sú v Európe, určite by ich všetci tí hráči mohli mať namiesto peňazí zo saudskoarabskej ligy. To bolo moje vyhlásenie asi pred polrokom. Už som na neho ale zabudol,” povedal stredopoliar Realu

Lenže v Saudskej Arábii si jeho štipľavé poznámky evidentne pamätajú dodnes. „Pre mňa jednoducho nemajú dobrú koncepciu. Je nebezpečné pre celý futbal,” vysvetlil. Piskot a bučanie tamojších fanúšikov bral Kroos ako dobrú skúsenosť.

"Vôbec som to nečakal. Ani som si najprv nemyslel, že to bolo kvôli mne. V podstate som sa vcítil do niekoho, kto toto zažíva pravidelne na vonkajších štadiónoch. Nechcel som si to však nechať ujsť. Všimol som si to niekedy počas prvého polčasu. Potom som si plne uvedomil, že to bolo len pre mňa. Môžem však povedať, že mi to nevadilo a ani to neovplyvnilo môj spôsob hry. Skôr naopak, celkom ma to bavilo," ostal nad vecou.