Xavi po Superpohári: Na Real sme nestačili. Verím, že sezóna môže byť ešte úspešná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Xavi po Superpohári: Na Real sme nestačili. Verím, že sezóna môže byť ešte úspešná

Sklamaný Xavi po zápase s Realom.
Sklamaný Xavi po zápase s Realom.AFP
Barcelona prehrala vo finále španielskeho Superpohára s Realom Madrid 1:4 a nezvíťazila v druhom sezónnom El Clásicu. Katalánci v prvom polčase inkasovali trikrát a za súperom z hlavného mesta Španielska zaostali vo všetkých smeroch. "Je to ťažká prehra, ako fanúšik Barcy som sklamaný, pretože sme podali jeden z najhorších výkonov v sezóne," lamentoval po prehratom finále sklamaný tréner Xavi Hernández (43).

Real Madrid - Barcelona 4:1

Finálový zápas sa Barcelone vôbec nevydaril a Xavi nešetril kritikou. "Real nás prevýšil vo všetkých smeroch. Musíme sa ospravedlniť fanúšikom, pretože sme nepodali výkon, ktorý by nám umožnil bojovať o trofej," povedal bývalý stredopoliar "Blaugranas" novinárom.

Vinícius Junior určil trend duelu dvoma gólmi v úvodných desiatich minútach. Hoci Robert Lewandowski znížil deficit a vrátil Barcelonu do hry, Brazílčan v 39. minúte svojím tretím zásahom v stretnutí vrátil Realu dvojgólové vedenie. V druhom polčase Rodrygo zvýšil na 4:1 a frustráciu Kataláncov zavŕšilo vylúčenie obrancu Ronalda Araúja v 71. minúte.

Futbalisti Realu Madrid získali španielsky Superpohár.
Futbalisti Realu Madrid získali španielsky Superpohár.AFP

"Toto nie je spôsob, akým by mala Barcelona hrať. Najmä vo finále pohára proti Realu Madrid," povedal sklamaný Xavi. "Finále sme začali najhorším možným spôsobom. Nedokázali sme zachytiť dve krížne prihrávky a rýchlo sme prehrávali 0:2. Dobre sme zareagovali a znížili. Penalta, z ktorej Vinícius strelil tretí gól, zlomila zápas pre Real," dodal španielsky tréner.

Barcelona nevyužila šancu získať prvú trofej v sezóne, ale sezóna pre ňu ešte zďaleka nie je stratená. Katalánsky celok postúpil do osemfinále Španielskeho pohára a pred sebou má začiatok jarných vyraďovacích bojov v Lige majstrov. Xaviho zverenci môžu obhájiť titul aj v domácej lige, hoci v polovici ročníka strácajú na štvrtom mieste za vedúcou Gironou už osem bodov.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

"Musíme byť sebakritickí a priznať si, že sme prišli o jednu trofej. Napriek neúspechu verím v tento projekt a verím, že stále môžeme mať skvelú sezónu. Počas hráčskej kariéry som sa v takýchto situáciách ocitol už mnohokrát a viem, že všetko sa dá zvrátiť. Musíme si vziať slová kritikov k srdcu a poctivo pracovať," uzavrel 43-ročný tréner.

Vybavené za 39 minút. Vinícius zostrelil hetrikom Barcelonu, Superpohár v rukách Realu