El Clásico vo finále španielskeho Superpohára, Barcelona postúpila cez Osasunu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
El Clásico vo finále španielskeho Superpohára, Barcelona postúpila cez Osasunu
Barcelona si zahrá finále proti Realu Madrid.
Barcelona si zahrá finále proti Realu Madrid.Profimedia
Futbalisti Barcelony sa stali druhým finalistom španielskeho Superpohára. V druhom semifinálovom stretnutí zdolali Osasunu a v nedeľu sa stretnú v priamom súboji o trofej proti Realu Madrid.

Barcelona - Osasuna 2:0

O prvý gól stretnutia sa postaral útočník Robert Lewandowski, ktorý po päťzápasovom pôste rozhodol druhé stretnutie po sebe, keďže nedávno penaltou zariadil výsledok 3:2 v Copa del Rey proti Barbastru. Keď sa tento Poliak presadil, tak "Blaugranas" neprehrali 26 z 31 zápasov.

Naposledy to neplatilo počas decembra proti Girone (2:4). Bývalý kanonier Bayernu sa postaral o svoj celkovo jedenásty presný zásah v ročníku. Osasuna naposledy porazila Barcelonu v máji 2020, odvtedy sedemkrát vyhrali "Blaugranas" a raz sa zrodila remíza. Škrvnou na postupe je zranenie Raphinhu. Toho nahradil mladý Yamal a v nadstavení pridal poistku.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Barcelona prvýkrát od septembra 2023 vyhrala o viac ako jeden gól. Vtedy zdolala v Lige majstrov belgické Antverpy vysoko 5:0. V nedeľu sa tak uskutoční druhé El Clásico sezóny. V prvom uspel Real Madrid po dvoch zásahov Bellinghama. Tretie je na programe koncom apríla. Obaja odvekí rivali sa ešte teoreticky môžu stretnúť v Copa del Rey či Lige majstrov.

Barcelona postúpila do finále španielskeho Superpohára celkovo 25-krát v histórii, zatiaľ uspela v štrnástich prípadoch vďaka čomu je najúspešnejším tímom, druhý Real ich získal dvanásť. Nasledujú Bilbao (3), La Coruňa (3), Atlético (2) a po jednom vyhrali Valencia, Sevilla, Zaragoza, Mallorca a Real Sociedad.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore