Inšpirácia Superpohárom aj v tomto roku? Dúfam, že dosiahneme zlomový bod, vraví Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inšpirácia Superpohárom aj v tomto roku? Dúfam, že dosiahneme zlomový bod, vraví Xavi

Bude Superpohár zlomovým bodom pre Barcelonu aj v tejto sezóne?
Bude Superpohár zlomovým bodom pre Barcelonu aj v tejto sezóne?Reuters
Tréner Barcelony Xavi Hernández (43) dúfa, že možné víťazstvo španielskeho Superpohára bude zlomovým bodom, ktorý oživí ich boj o titul v La Lige, ako tomu bolo v minulej sezóne.

Barcelona vyhrala minulý rok v rovnakom čase len deväť z prvých 20 ligových zápasov, keď vo finále Superpohára porazila Real Madrid 3:1. Xaxiho tím vyhral deväť z nasledujúcich desiatich duelov na ceste k prvenstvu v lige o 10 bodov.

Barca je v súčasnosti na treťom mieste v tabuľke, sedem bodov za vedúcim Realom Madrid. Po triezvej domácej prehre v La Lige s Gironou v decembri potrebuje povzbudenie.

"Samozrejme, že to chceme zopakovať," povedal manažér v stredu novinárom pred štvrtkovým semifinále Superpohára Barcelony proti Osasune v Rijáde.

"Turnaj v minulom roku bol naozaj dobrý na to, aby sme sa pripravili a čelili druhej polovici sezóny. Dúfam, že aj v tomto ročníku dosiahneme zlomový bod, ktorý mužstvo potrebuje na získanie morálky a sebadôvery."

Osasuna, ktorá sa do Superpohára kvalifikovala ako finalista Copa del Rey 2022/23, je v lige na 12. mieste a Barcelonu neporazila od roku 2020.

"Nesmieme urobiť žiadnu chybu, pretože budeme čeliť najvyšším následkom. Samozrejme, sme favoritmi, pretože sme Barca, ale je to turnajový zápas. Musíme ukázať, že si zaslúžime byť vo finále," doplnil Xavi.

Finále Superpohára sa uskutoční v nedeľu. Barcelona alebo Osasuna sa stretnú s víťazom stredajšieho madridského derby medzi Realom a Atléticom, ktoré ovládol slávnejší klub pomerom 5:3 po predĺžení.

Barcelona - Osasuna (štvrtok, 20:00)