Osem gólov, dva vlastné. Real po skvelom zápase postúpil cez Atlético do finále Superpohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osem gólov, dva vlastné. Real po skvelom zápase postúpil cez Atlético do finále Superpohára

Osem gólov, dva vlastné. Real po skvelom zápase postúpil cez Atlético do finále Superpohára
Osem gólov, dva vlastné. Real po skvelom zápase postúpil cez Atlético do finále SuperpoháraTASR
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v prvom semifinále španielskeho Superpohára hranom v saudskoarabskom meste Rijád proti mestskému rivalovi Atléticu 4:3 po predĺžení. Súperom "bieleho baletu" bude lepší zo štvrtkového druhého semifinále medzi Barcelonou a Osasunou.

Real Madrid - Atlético Madrid 5:3 pp

Prvýkrát v 21. storočí sa stalo, aby v madridskom derby padli počas jedného polčasu až štyri góly. Úvodné dejstvo bolo veľmi zaujímavé, presadili sa hneď traja obrancovia. Na zásah Hermosa proti svojmu materskému tímu reagoval druhým zásahom v ostatných dvoch stretnutiach a celkovo štvrtým za Real Madrid stopér Rüdiger.

Skóre otočil prvým gólom od 12. mája 2022 ľavý bek Mendy. Ďalšie vyrovnanie prišlo po presnej strele Griezmanna spoza pokutového územia. Išlo o historický moment, keďže tento francúzsky útočník vsietil 174. gól za Atlético a stal sa najlepším strelcom histórie klubu. Osamostatnil sa od legendárneho Luisa Aragonésa (173).

Navyše sa postaral už o sedemnásty gól v sezóne, potreboval na to iba 27 stretnutí. Za celý predošlý ročník ich zaznamenal šestnásť. V 78. minúte po centri Kepa vyrazil loptu pod seba a nohou si ju kuriózne zrazil do siete. "Biely balet" však vyrovnal zásluhou Carvajala, ktorý k asistencii pridal aj gól, čo sa mu na seniorskej úrovni ešte nepodarilo.

Prvýkrát od apríla 1990 sa stalo, aby oba tímy dali v derby minimálne tri góly, vtedy to tiež skončilo 3:3 v riadnej hracej dobe. V stredu ale musel byť jeden tím víťazom, preto nasledovalo predĺženie. To rozhodol vlastný gól Saviča zo 116. minúty. 

V závere išiel dopredu aj Oblak, a tak konečný výsledok pečatil do prázdnej brány Brahim. V skvelom stretnutí sa nakoniec z postupu do finále teší Real Madrid. Carlo Ancelotti viedol Real v 263. stretnutí, čím vyrovnal na druhom mieste Zidane. Prvý je s nedostihnuteľným zákrokom Miguel Muñoz (605). 

Real a Atlético odohrajú proti sebe v najbližšej dobe ešte dva zápasy. Už 17. januára sa stretnú v osemfinále Copa del Rey a 4. februára ich čaká duel v La Lige.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore