Real obrancu nekúpi, Ancelotti určil brankársku jednotku. Vracajú sa Vinícius či Carvajal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real obrancu nekúpi, Ancelotti určil brankársku jednotku. Vracajú sa Vinícius či Carvajal

Vinícius je späť v zostave Realu.
Vinícius je späť v zostave Realu.Profimedia
Real Madrid napriek početným zraneniam odohral fantastickú prvú polovicu sezóny 2023/24 - v Lige majstrov vyhral všetkých šesť skupinových zápasov a momentálne sa nachádza na čele tabuľky La Ligy.

Po vianočnej prestávke sa španielska súťaže vracia v utorok, pričom "biely balet" odohrá stretnutie proti Malorke v stredu večer. K dispozícii už bude aj hviezdny Vinícius Júnior, ktorý sa zranil na reprezentačnom zraze v polovici novembra a vynechal všetkých sedem zvyšných zápasov klubu z Estadio Santiago Bernabéu v kalendárnom roku 2023. Spoločne s ním bude k dispozícii aj obranca Daniel Carvajal.

Rovnako tak sa očakáva, že debut by mohol zažiť talentovaný turecký mladík Arda Güler, ktorého od letného príchodu z Fenerbahce prenasledujú zdravotné problémy - ešte ani raz nebol na ihrisku. Horšie správy prichádzajú ohľadom Édera Militãa. Jeho rekonvalesencia sa predĺžila a do hry bude môcť zasiahnuť najskôr o tri mesiace.

Na stopérsky post má tréner Ancelotti k dispozícii iba Rüdigera a Nacha, ktorý však v súboji s Alavésom videl červenú kartu, takže ostrovný tím neohrozí. Nahradiť v srdci defenzívy by ho mal záložník Tchouaméni. Napriek týmto okolnostiam by Real nemal v januári priviesť stopéra. Špekulovalo sa o viacerých menách a sám Ancelotti by sa chcel posilniť, ale klub je podľa informácií denníka Marca proti.

Postavenie v tabuľke.
Postavenie v tabuľke.Flashscore

Správy rôznych zdrojov hovorili, že na čele zoznamu sú mladí talentovaní portugalskí stopéri António Silva a Goncalo Inácio, rovnako tak francúzsky bek Leny Yoro alebo návrat z hosťovania Rafu Marína. Takisto zaujal mladý Brazílčan Robert Renan. Dlhodobo totiž chýba aj David Alaba. V priebehu januára sa po zraneniach vrátia Camavinga a Mendy.

Spomínaná Marca takisto informuje o tom, že tréner Ancelotti sa rozhodol, kto sa do konca sezóny stane brankárskou jednotkou. Samotný kouč už počas decembra prezradil, že od januára nebude točiť gólmanov, ale určí toho stáleho. Mal by ním byť Andrij Lunin. Síce odchytal sedem stretnutí a Kepa Arrizabalaga celkovo 11, Talian nakoniec v mikrosúboji určil ako víťaza Ukrajinca.

Thibaut Courtois má očakávaný návrat až koncom ročníka, navyše bude potrebovať čas, aby sa dostal do zápasovej praxe. Pred "Los Blancos" je znovu nabitý kalendár. V stredu hostia spomínanú Malorku, následne počas víkendu cestujú na pôdu štvrtoligovej Arandiny v rámci Copa del Rey a 10. januára sa začína Superpohár v Saudskej Arábii. Semifinále obstará derby s Atléticom, potom je na programe prípadné finále. V závere mesiaca ich ešte čakajú súboje s Almeríou a Las Palmas.

Nadchádzajúce zápasy Realu Madrid.
Nadchádzajúce zápasy Realu Madrid.Flashscore