Hovoriť o absenciách? Je to neúctivé voči hráčom, hlási Ancelotti pred Neapolom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hovoriť o absenciách? Je to neúctivé voči hráčom, hlási Ancelotti pred Neapolom

Ancelotti sa musí pri skladbe zostavy proti Neapolu vyrovnať s početnou maródkou.
Ancelotti sa musí pri skladbe zostavy proti Neapolu vyrovnať s početnou maródkou.Reuters
Real Madrid nastúpi na zápas Ligy majstrov proti Neapolu s rozsiahlo maródkou, ale manažér Carlo Ancelotti (64) povedal, že jeho tím dokázal, že je dostatočne silný na to, aby sa s týmito problémami vyrovnal.

Na zozname zranených hráčov RealuAurélien Tchouaméni, Vinícius Junior, Eduardo Camavinga, zatiaľ čo nad štartom Luku Modriča visí otáznik po tom, čo sa zranil pri nedeľňajšom víťazstve 3:0 v Cádize.

"Hovoriť veľa o problémoch, ktoré máme, a o absenciách, považujem za neúctivé voči hráčom, ktorí budú hrať. Pomáhajú tímu spôsobom, ktorý by sa nikdy nečakal. Ak sme boli dobrí pri všetkých týchto problémoch, tak aj keby ste tomu neverili, máme veľmi dobrý tím," povedal Ancelotti na utorňajšej tlačovej konferencii.

Jedným z hráčov, ktorí v poslednom čase zapôsobili, je brankár Andrij Lunin. Thibaut Courtois dlhodobo absentuje a jeho náhrada Kepa Arrizabalaga vynechal posledné tri zápasy pre zranenie. Ancelotti je rád, že má na tomto poste konkurenciu.

"On (Lunin) si nebude myslieť, že je to jeho posledný zápas. V deň, keď sa Kepa vráti, bude konkurovať Luninovi. To si Lunin zaslúžil tým, že hral veľmi dobre. Konkurencia je skvelá. Máme dvoch brankárov na vysokej úrovni. Každý môže prispieť svojimi vlastnými kvalitami," taliansky kouč.

Jude Bellingham strelil v tejto sezóne tri góly v troch zápasoch Ligy majstrov, čím rozšíril svoju zbierku 11 gólov v La Lige v 12 zápasoch. Ancelotti je plný chvály na 20-ročného bývalého hráča Borussie Dortmund.

"Angličania mali niekedy problémy s adaptáciou na španielsky futbal. Bellingham je však vyspelý hráč a fantastický hráč, ktorý sa prispôsobí každej krajine na svete."

Ancelottiho zverenci si po štyroch víťazstvách zo štyroch zápasov Ligy majstrov už zabezpečili postup do vyraďovacích bojov. Na to, aby si zaručili prvé miesto v skupine, potrebujú v stredu získať už len bod proti Neapolu, ktorý v Taliansku zdolali 3:2.

"Zajtrajší zápas nám umožní ukončiť skupinovú fázu, v ktorej sme si doteraz počínali veľmi dobre. Prvý zápas bol vyrovnaný. Myslím si, že to bude podobné. Majú nebezpečné kontry vďaka Osimhenovi a Kvaracchelijovi," uzavrel Ancelotti.

Real Madrid má v skupine C na konte 12 bodov, Neapol zaostáva o päť bodov a je druhý. Účastník Serie A sa s určitosťou môže pripojiť k Realu v osemfinále, ak v Španielsku zvíťazí. Druhý duel skupiny zvedú portugalská Braga a nemecký Union Berlín.

Real Madrid - Neapol (štvrtok, 21:00)

Všetky postupové otázky zo skupiny C sa môžu rozlúsknuť už v stredu večer.
Všetky postupové otázky zo skupiny C sa môžu rozlúsknuť už v stredu večer.Flashscore