Skupina smrti? Hovorili, že nemáme šancu. Mýlili sa, vyhlásil Terzič po postupe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skupina smrti? Hovorili, že nemáme šancu. Mýlili sa, vyhlásil Terzič po postupe

Dortmund si zabezpečil účasť vo vyraďovacích bojoch.
Dortmund si zabezpečil účasť vo vyraďovacích bojoch.Reuters
Tréner Borussie Dortmund Edin Terzič (41) po utorňajšom víťazstve 3:1 na pôde AC Miláno zdôraznil, že pochybovači sa mýlili, keď jeho zverencov odpisovali krátko po žrebe. Bundesligista si kolo pred koncom skupinovej fázy Ligy majstrov triumfom na San Sire zabezpečil jarnú účasť vo vyraďovacích bojoch.

Dortmund, vyžrebovaný spolu s Parížom St. Germain, Newcastlom United a AC Milánom, začal skupinu najhorším spôsobom - z úvodných dvoch duelov získal iba bod. Následne však prišli tri stretnutia a v nich stopercentná bilancia, vďaka čomu si vybojoval jedno z dvoch postupových miest v skupine F. 

"Všetci si pamätáme na večer po žrebe, keď informovali o skupine smrti," zdôraznil Terzič novinárom. "Pamätáme si aj prvý zápas v Paríži, keď nám po prehre všetci hovorili, že teraz to bude ťažké. A potom po domácej remíze 0:0 s Milánom tvrdili, že je koniec. Išli sme sem ako lídri tejto skupiny," dodal.

Jediný problém pre Terziča boli zranenia, s ktorými sa tím musel vyrovnať pred výkopom proti AC Miláno. 

"Pred zápasom sme o tom takto nehovorili, ale takmer každých 30 - 60 minút prišla správa. Lekár mal nové informácie o tom, kto môže hrať, resp. kto vydrží polčas... Nebolo to jednoduché. Napriek tomu sa s tým hráči popasovali," poslal kompliment kabíne šéf lavičky Dortmundu.

Ostatné tri tímy zostávajú v hre o miestenku do vyraďovacích bojov do posledného kola, ktoré sa uskutoční 13. decembra, pričom Dortmund bude hostiť PSG a Miláno Newcastle.

AC Miláno - Dortmund 1:3