Mbappé zachránil PSG. Dortmund, Atlético, Lazio aj Barcelona postupujú, City otáčalo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mbappé zachránil PSG. Dortmund, Atlético, Lazio aj Barcelona postupujú, City otáčalo
Škriniar pomohol svojmu PSG získať bod.
Škriniar pomohol svojmu PSG získať bod.TASR
Futbalisti PSG remizovali v zápase 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov s Newcastlom. V skupine F postupuje Dortmund. Feyenoord si zahrá na jar Európsku ligu. Manchester City vyhral aj piaty duel.

Skupina E

Lazio - Celtic 2:0

Lazio vykúpil v závere striedajúci útočník Immobile, ktorý prišiel na ihrisko po hodine hry a následne v rozmedzí 82. až 85. minúty dvomi gólmi rozhodol o výsledku. Rímsky tím má istotu postupu do osemfinále. Celtic po štvrtej výhre ostáva s jediným bodom na poslednom mieste v skupine a už nemá ani teoretickú šancu posunúť sa vyššie.

Feyenoord - Atlético Madrid 1:3

Slovenský obranca Dávid Hancko odohral celé stretnutie na pozícii ľavého stopéra. Jeho krajan Leo Sauer naskočil na záverečných trinásť minút a odohral svoj druhý zápas v LM. Feyenoord však po domácej prehre prišiel o šancu postúpiť do osemfinále, ale zároveň má isté tretie miesto a to znamená, že na jar si zahrá v Európskej lige. Po štvrťhodine hry sa do vlastnej siete presadil Geertruida, po zmene strán pridal druhý zásah Hermoso. Aby toho nebolo málo, tak do svojej brány sa presadil aj útočník Giménez. Atlético s určitostou postúpi, v súboji proti Laziu sa rozhodne o prvom mieste.

Aktuálna tabuľka skupiny E.
Aktuálna tabuľka skupiny E.Flashscore

Skupina F

AC Miláno - Borussia Dortmund 1:3

Milánske AC prišlo o šancu postúpiť, ale stále má možnosť dostať sa na tretiu priečku a získať miestenku aspoň do Európskej ligy. Na strane Dortmundu bol hlavným mužom skúsený Reus, ktorý najskôr premenil penaltu a neskôr prihral na zásah Adeyemiho. Borussia má na prvom mieste tabuľky skupiny F už desať bodov, zabezpečila si postup do osemfinále. Istotu prvého miesta ale ešte nemá.

PSG - Newcastle 1:1

V dôležitom zápase sa Newcastle dostal do vedenia vďaka prvému gólu tohto klubu na pôde súpera v Lige majstrov od roku 2003. Na vtedajší zásah Shearera tentoraz nadviazal švédsky útočník Isak. PSG pred týmto stretnutím neprehralo doma v základných skupinách LM až 35 zápasov po sebe, táto obdivuhodná séria sa predĺžila. Domáci mali viac z hry a aj väčšie šance, no "straky" pri početnej maródke a vďaka veľkej bojovnosti výsledok takmer udržali. Až v úplnom závere dostali domáci diskutabilnú penaltu a tú premenil Mbappé. Francúz strelil v LM svoj 43. gól, čím vyrovnal Neymara. Milan Škriniar odohral za parížsky tím celé stretnutie. Martin Dúbravka v drese hostí bol na lavičke náhradníkov.

Aktuálna tabuľka skupiny F.
Aktuálna tabuľka skupiny F.Flashscore

Skupina G

Manchester City - RB Lipsko 3:2

Výborný vstup do zápasu prekvapivo zaznamenalo Lipsko. Dvojgólový útočník Openda sa stal iba piatym hráčom, ktorý za posledných sedem rokov strelil na Etihad Stadium v Lige majstrov viac ako jeden gól. Blaswich sa stal po roku ďalším brankárom, ktorý v LM asistoval. Znížiť však dokázal Haaland. Ten ako najmladší hráč (23 rokov a 130 dní) a zároveň s futbalista s najnižším počtom štartov v LM (35) dokázal streliť v tejto súťaži 40 gólov.

Následne vyrovnal Foden, proti svojmu bývalému tímu asistoval Gvardiol. "Citizens" nakoniec skóre otočili zásluhou druhého gólu Fodena. Angličan ukončil duel s bilanciou 2+1 a Manchester City ostáva stopercentný, na čele tabuľky má 15 bodov, čo znamená aj istotu prvého miesta. Lipsko bude s určitosťou druhé. 

YB Bern - Crvena Zvezda 2:0

Aktuálna tabuľka skupiny G.
Aktuálna tabuľka skupiny G.Flashscore

Skupina H

Šachťar Doneck - Royal Antverpy 1:0

O jediný gól zápasu sa už v 12. minúte postaral Matvijenko a toto skóre vydržalo až do úplného konca. Ukrajinský tím hrajúci domáce stretnutia v nemeckom Hamburgu má stále šancu postúpiť do osemfinále a o túto možnosť bude bojovať v poslednom kole skupinovej fázy na pôde Porta. Belgické Antverpy stále čakajú na prvý bod, prehrali aj piaty duel, pričom o dva týždne hostia Barcelonu.

FC Barcelona - Porto 2:1

Brazílsky krídelník Pepê síce svojím prvým gólom v Lige majstrov otvoril skóre, avšak následne dokázala Barcelona otočiť výsledok, keďže Cancelo vyrovnal a vzápätí pripravil zásah Félixovi. Ten skóroval po mesiaci a pol, zároveň sa postaral o svoj tretí gól v aktuálnom ročníku LM. "Blaugranas" si zabezpečili postup do osemfinále, ale na istotu prvého miesta potrebujú ešte aspoň bod. Porto o dva týždne v priamom súboji o postup vyzve Šachťar.

Aktuálna tabuľka skupiny H.
Aktuálna tabuľka skupiny H.Flashscore