Lipsko opäť na mieste 7-gólovej potupy. Gvardiol je rád, že už nemusí čeliť Haalandovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lipsko opäť na mieste 7-gólovej potupy. Gvardiol je rád, že už nemusí čeliť Haalandovi

Obranca Gvardiol obdivuje kvality nórskeho spoluhráča.
Obranca Gvardiol obdivuje kvality nórskeho spoluhráča.Reuters
Na poslednú návštevu Lipska v prostredí Manchestru City určite nespomína v najlepšom Joško Gvardiol (21). Vtedy ešte hájil farby nemeckého tímu a musel prehryznúť potupný večer v Lige majstrov. Teraz už však nastupuje v drese oponenta.

Chorvátsky internacionál bol 14. marca 2023 súčasťou obrany Lipska, ktorú útok "Citizens" roztrhal na kusy v pomere 7:0. V osemfinálovej odvete Ligy majstrov vtedy výrazne zažiaril najmä Erling Haaland, ktorý konto súpera zaťažil piatimi presnými zásahmi. 

O osem mesiacov neskôr, keď sa obe strany pripravujú na vzájomný súboj v predposlednom kole skupiny G, už Gvardiol vie, že podobného trápenia sa nemusí obávať. Aspoň teda nie z kopačiek Haalanda.

"Som rád, že môžem byť jeho spoluhráčom. Nebolo to vtedy len o ňom, bol to prvý tím anglickej ligy a bol to ťažký zápas. Ako stredný obranca som sa na stretnutie s Haalandom tešil, ale nedopadlo to dobre. Za 60 minút strelil päť gólov. Keď som videl, že ho vystriedali, bol som šťastný," spomínal Chorvát.

Gvardiol bol v marci ešte na opačnej strane barikády.
Gvardiol bol v marci ešte na opačnej strane barikády.Reuters

City v minulej sezóne po prvý raz vyhrali Ligu majstrov a dobre začali svoju snahu o obhajobu trofeje. V skupine majú stopercentnú bilanciu a utorňajší bod by im zabezpečil prvé miesto pred Lipskom, ktoré má tiež istotu účasti vo vyraďovacej fáze.

Haaland dosiahol cez víkend v rekordnom čase hranicu 50 gólov v Premier League a Gvardiol povedal, že sledovať Nóra je pozoruhodné. "Na začiatku zápasu nikde nie je, potom sa objaví a strelí hetrik. Nechápem, ako to všetko dokázal, ale baví ma to," povedal kolega kanoniera.

Pep Guardiola by mohol mať čoskoro k dispozícii ďalšie možnosti v obrane. Blízko k návratu je totiž John Stones, mimo hry bol od začiatku novembra. K utorkovému duelu španielsky tréner uviedol, že prioritou je zabezpečiť, aby si jeho tím poistil prvé miesto.

"Musíme vyhrať alebo remizovať. Prvý krok je na oboch stranách hotový, gratulujem Lipsku. Dôležité je skončiť na prvom mieste, je to prestížne a znamená to, že druhý duel osemfinále hráte doma. Nie je to rozhodujúce, ale je to malá výhoda," podotkol v stručnosti.

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore

.