Vitajte v pekle. Ak nepostúpime, bude to sklamanie, ozýva sa z United pred Galatasarayom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vitajte v pekle. Ak nepostúpime, bude to sklamanie, ozýva sa z United pred Galatasarayom
Erik ten Hag vie, že United udrží v hre o postup s istotou len víťazstvo.
Erik ten Hag vie, že United udrží v hre o postup s istotou len víťazstvo.AFP
Erik ten Hag (53) vyzval hráčov Manchestru United, aby zachovali pokoj, keď sa v utorok podvečer predstavia v istanbulskom pekle Galatasarayu. Oba celky hrajú o postup do osemfinále Ligy majstrov.

United sú na konci skupiny A a ak v stredu v Turecku prehrajú v predposlednom kole skupinovej fázy, budú už bez šance na účasť vo vyraďovacej fáze.

Ak by porazili Galatasaray a v poslednom zápase na Old Trafford zdolajú víťaza skupiny Bayern Mníchov, no dánska Kodaň by dvakrát triumfovala, išla by do osemfinále ona. United, trojnásobní majstri Európy, nikdy nevyhrali na pôde Galatasarayu - dvakrát remizovali a raz prehrali.

Návrat do "pekla"

V roku 1993 ich privítali tureckí fanúšikovia s transparentom so slávnym transparentom "Vitajte v pekle", zatiaľ čo iní hádzali pyrotechniku a hrozivo si prechádzali prstom po krku. Tento duel sa skončil remízou 0:0, čo znamenalo vypadnutie United z Európy na základe pravidla o góloch na pôde súpera po remíze 3:3 v prvom stretnutí.

Na utorňajšej predzápasovej tlačovej konferencii Erik ten Hag zdôraznil, že jeho zverenci budú cestovať sebavedomo napriek nepríjemnej situácii a nepriateľskému prijatiu, ktoré ich v Istanbule čaká.

"Vieme, ako sa s tým vyrovnať, a som si istý, že na ihrisku bude sebavedomý tím. Musíte si zachovať pokoj v hlave a nepodliehať prílišným emóciám. Emócie potrebujete, ale musíte ich ovládať. Musíte sa držať ďalej od takýchto momentov. Musíte hrať sebavedomo. Nie je až také dôležité, ako hrá súper, ale ako hráme my," povedal holandský manažér.

Galatasaray oslavuje po triumfe nad Man Utd na Old Trafford začiatkom októbra.
Galatasaray oslavuje po triumfe nad Man Utd na Old Trafford začiatkom októbra.AFP

Ten Hag ďalej uviedol, že United sa od šokujúcej porážky 2:3 s Galatasarayom na Old Trafford začiatkom októbra zlepšili, a to aj napriek tomu, že ich výsledky v tejto sezóne sú nekonzistentné. V nedeľu porazili Everton 3:0 a zaznamenali piate víťazstvo v Premier League zo šiestich meraní síl.

"Je to dobrý pokrok. Zlepšujeme sa, sme stabilnejší, vyhrávame zápasy. Určite je tu veľký rozdiel oproti prvému súboju s nimi," skonštatoval.

Intenzívna atmosféra

Kapitán United Bruno Fernandes poznamenal, že sa teší na duel v "intenzívnej" atmosfére štadióna Galatasarayu.

"Atmosféra bude intenzívna. Myslím si však, že každý si to ako dieťa užíva a chce byť na veľkých štadiónoch s veľkou atmosférou. Jednoducho musíte užiť túto výzvu," zamyslel sa.

Fernandes si je dobre vedomý prestíže, ktorú prináša účinkovanie v elitnej európskej klubovej súťaži, a priznal, že je dôležité, aby sa United v stredu vyhli vyradeniu.

Man Utd v poslednom dueli Ligy majstrov nestačil na Kodaň.
Man Utd v poslednom dueli Ligy majstrov nestačil na Kodaň.AFP

"Je naozaj dôležité byť v súťaži, chceme byť medzi najlepšími klubmi v Európe. Ak nepostúpime, bude to sklamanie, ale momentálne na to nemyslím. Sústredím sa len na stretnutie proti Galatasarayu, pretože jediná možnosť, ako môžeme postúpiť, je vyhrať a ísť do posledného duelu so šancou postúpiť," nechal sa počuť kapitán Red Devils.

Do zostavy sa vracajú ofenzívne možnosti. Hrotový útočník Rasmus Hojlund a krídelník sa zotavili zo zranení a poskytujú viac príležitostí pre Erika ten Haga. Ten bude, naopak, bez Marcusa Rashforda, ktorý si odpykáva jednozápasový trest za vylúčenie v Kodani.

Galatasaray - Man United (streda, 18:45)