Ani Messi či Mbappé nemajú nárok. Haaland s ďalším rekordom a znudený Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ani Messi či Mbappé nemajú nárok. Haaland s ďalším rekordom a znudený Guardiola

Haaland láme jeden rekord za druhým.
Haaland láme jeden rekord za druhým.Reuters
Pôsobil, že je to bežné a neprekvapuje ho to. Jednoducho, je to "unavujúce" aj pre Pepa Guardiolu (52). Jeho zverenec Erling Haaland (23) prekonal v utorok večer v Lige majstrov ďalší gólový zápis a šéf lavičky Manchestru City sa iba usmieval.

Už zasa? 

Nikto nestrelil v najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe 40 presných zásahov rýchlejšie ako nórsky kanonier. Rekordný gól prišiel v 54. minúte, keď Haaland znižoval na 1:2 doma proti Lipsku. Obhajca Ligy majstrov nakoniec stretnutie dokázal otočiť vo svoj prospech. Kolo pred koncom skupinovej fázy si tak City zabezpečilo prvú priečku. 

Man City - Lipsko 3:2

Tri dni pred utorkovým výkopom sa Erling Haaland podobným rekordom zapísal v Premier League proti Liverpoolu pri remíze 1:1. Niet futbalistu, ktorý by zvládol nastrieľať 50 gólov rýchlejšie než on. 

"Opäť? Znova?" zasmial sa Guardiola, keď ho požiadali novinári o komentár. "Tisíckrát, miliónkrát, som naozaj ohromený. Vyhrali sme. Ďalší rekord. Gratulujem. Je to fantastický hráč. Hovorím vám to už pravidelne. Sme s ním naozaj, naozaj spokojní. Milujeme ho nielen pre góly, ktoré strieľa, ale aj pre mnoho ďalších vecí," doplnil Španiel. 

Haalandovi stačilo iba 35 zápasov na dosiahnutie 40 gólov, čím prekonal doterajšiu métu Ruuda van Nistelrooya (45 zápasov). Lionel Messi to zvládol v priebehu 61 duelov a Kylian Mbappé v päťdesiatich deviatich. Aj to svedčí o výnimočnosti nórskeho "Vikinga".

Dôležitý obrat, poučný zápas

Pre Guardiolu je však dôležitejšie, že naštartoval mužstvo k obratu po žalostne pomalom prvom polčase, po ktorom City prvýkrát od roku 2018 prehrávali v zápase Ligy majstrov o dva góly. Päťdesiatdvaročný tréner vyjadril nádej, že sa jeho hráči z tohto stretnutia poučia.

"Vyhrať v tomto zápase takýmto štýlom... Je potrebné, aby sme si to uvedomili. Postavili sa pred zrkadlo a povedali si: Musíme sa zlepšiť. Do osemfinále ideme z prvého miesta. Neviem, s kým sa v ňom stretneme, no opäť sme ukázali, že sa vieme vrátiť a otočiť nepriaznivý vývoj," zdôraznil Pep Guardiola.

Manchester City sa v utorok na jeho žiadosť vybrali na Etihad Stadium inou cestou. Manažér chcel, aby si tím pozrel sochu trojice Colin Bell, Francis Lee a Mike Summerbee, ktorá bola odhalená počas dňa.

"Povzbudil som klub i šoféra, aby nás tam vysadil a my sme sa mohli prejsť pešo," povedal španielsky lodivod. "Išlo o gesto pre troch dôležitých hráčov. Veľmi pekné," uzavrel. V nedeľu môžu legendárnej trojici vzdať hold futbalisti Tottenhamu, ktorí pricestujú pôdu obhajcu majstrovskej trofeje v rámci 14. kola Premier League.

City a Lipsko putujú do osemfinále, Young Boys do Európskej ligy.
City a Lipsko putujú do osemfinále, Young Boys do Európskej ligy.Flashscore