Už to nie je iba Bellingham. Rodrygo hrá v úžasnej forme, Real vyhráva napriek zraneniam

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Už to nie je iba Bellingham. Rodrygo hrá v úžasnej forme, Real vyhráva napriek zraneniam

Rodrygo a Bellingham ťahajú v tejto sezóne Real Madrid.
Rodrygo a Bellingham ťahajú v tejto sezóne Real Madrid.Profimedia
Real Madrid sa po sobotnej výhre nad Granadou vrátil na prvé miesto tabuľky La Ligy. Momentálne má rovnaký počet 38 bodov ako druhá Girona, ale lepšie skóre aj vzájomný zápas.

Aj keď "biely balet" nemôže počítať s viacerými oporami, hrá dobre a hlavne vyhráva. Mimo hry sú Vinícius, Camavinga, Tchouameni či Modrič, dlhodobo aj Courtois a Militao. Výhra 2:0 proti predposlednému mužstvu tabuľky síce nebola nijako špeciálne oslnivá, no zverenci trénera Carla Ancelottiho hrali svoj futbal a zodpovedným výkonom splnili cieľ. Brankár Lunin nemusel zasahovať ani raz, defenzíva nespravila žiadnu chybu.

Real Madrid - Granada 2:0

"Bol to dobrý zápas. Kontrolovali sme ho a aj sme hrali veľmi dobre. Boli sme sústredení, vyhýbali sa rizikám, dobre sme narábali s loptou a sledovali obranu, aby sme sa vyhli protiútokom," hodnotil taliansky tréner.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Teší ho, že do skvelej formy sa dostal Rodrygo. Ten v posledných piatich súťažných zápasoch strelil sedem gólov a pridal štyri asistencie. Dokazuje, že kritici ho zatracovali predčasne: "Vrátil sa k svojej najlepšej úrovni a strelil veľa gólov. V druhom polčase som ho dal viac vpravo, pretože tam mohol mať viac priestoru. Skvelou kombináciou medzi ním, Joseluom a Brahimom potom skóroval," spokojne konštatoval Ancelotti.

Brazílčan v tomto ročníku vsietil už šesť ligových gólov, pričom jeho najvyšší zápis je deväť, čo by mal čoskoro prekonať. Okrem toho sa trikrát presadil v Lige majstrov, kde je blízko k prekonaniu piatich zásahov z minulej sezóny. Prvý raz od začiatku novembra neskóroval Bellingham. Angličan je však s jedenástimi zásahmi stále najlepším strelcom La Ligy.

Real Madrid má dôvod na radosť.
Real Madrid má dôvod na radosť.Profimedia

Otáznik visí nad jeho zdravotným stavom. Pre problémy s ramenom bude potrebovať operáciu. Nevie sa však, kedy k nej dôjde. Momentálne aj napriek menšiemu diskomfortu nastupuje. Tréner Ancelotti síce novinky ohľadom neho nemal, ale vyjadril sa k zdravotnému stavu Modriča: "Teraz nám chýbal, ale na najbližší zápas bude k dispozícii. Cez prestávku som striedal Carvajala, mal svalové preťaženie, ale nezdá sa to byť vážne," dodal.

Uzdravil sa už aj brankár Kepa, v sobotu bol ešte na lavičke. Nastúpiť môže o týždeň v sobotu počas stretnutia na pôde Betisu. V decembri sa Real predstaví ešte v Berlíne proti Unionu, ale bez ohľadu na výsledok má isté prvé miesto v skupine Ligy majstrov, takže môže šetriť opory. Pred Vianocami privíta Villarreal a cestuje do Alavésu.