Modrič sa zapísal do histórie, míľnik zaznamenal aj Ancelotti. Real prišiel o dve opory

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Modrič sa zapísal do histórie, míľnik zaznamenal aj Ancelotti. Real prišiel o dve opory

Bellingham a Modrič zariadili víťazný obrat El Clásica.
Bellingham a Modrič zariadili víťazný obrat El Clásica.Profimedia
Chorvátsky stredopoliar Luka Modrič (38) odohral v El Clásicu proti Barcelone svoj jubilejný 500. zápas za Real Madrid. Na túto métu dosiahol len ako pätnásty hráč histórie a štvrtý legionár. Nebol jediný, kto dosiahol v sobotu podvečer zaujímavú métu.

Modrič medzi najlepšími legionármi

Spomedzi spomínaných štyroch legionárov to dokázali len Benzema, Marcelo a Roberto Carlos. Modrič prišiel do hry počas druhého polčasu a prihral na víťazný presný zásah.

Držiteľ Zlatej lopty z roku 2018 absolvoval svoj 31. súboj kariéry v drese "Los Blancos" proti Barcelone. Zároveň sa vo veku 38 rokov a 47 dní stal najstarším hráčom, ktorý do El Clásica zasiahol. O deväť dní prekonal rekord držaný legendárnym Pacom Buyom. 

"Je pre mňa cťou dosiahnuť túto métu v najlepšom klube v histórii. Ešte si neuvedomujem, čo som tu dosiahol. Je to veľmi veľké číslo. Také, ktoré vás naplní, keďže ho neodsiahlo veľa hráčov," uviedol po stretnutí rodák zo Zadaru. Dres španielskeho veľkoklubu si oblieka od ročníka 2012/13.

Odvtedy sa radoval z piatich triumfov v Lige majstrov, troch v La Lige, dvoch v Copa del Rey, štyroch v rámci európskeho Superpohára. V jeho vitríne nechýba ani päť titulov MS klubov. Klubovú tabuľku vedie Raúl (741). Nasledujú Casillas (725), Sanchís (710), Sergio Ramos (671) a Benzema (648).

Míľniky pre Ancelottiho s Viníciusom 

Významný míľnik počas sobotného šlágra zaznamenal aj tréner Carlo Ancelotti, pretože Real Madrid viedol vo svojom 250. stretnutí, zatiaľ čo Vinícius vyhral v drese "bieleho baletu" už 150. zápas. Históriu, samozrejme, prepisoval dvojgólový hrdina Jude Bellingham. V 21. storočí je prvým futbalistom, ktorý vo svojom premiérovom El Clásicu skóroval viac ako raz.

Reprezentant "Albionu" sa presadil pri debutoch v La Lige, Lige majstrov a aj El Clásicu. Doteraz jeho najgólovejšia ligová sezóna bola na hranici deviatich zásahov. Už teraz ich má po desiatich dueloch desať, čo nikdy za Real nedosiahol ani Zinedine Zidane a je kráľ tabuľky strelcov. Angličan aj v súčte s Ligou majstrov strelil v trinástich vystúpeniach trinásť gólov a na tri asistoval.

Dve zranené opory

Real Madrid však po víťaznom stretnutí musel riešiť aj negatívne správy. Až dva mesiace by pre zlomeninu kostičky na ľavej nohe mohol chýbať defenzívny stredopoliar Aurelien Tchouaméni, ktorý sa v tejto sezóne dostal do výbornej formy. S druhým svalovým zranením počas aktuálneho ročníka sa musí vyrovnať ľavý obranca Ferland Mendy, s prvým pauzoval mesiac.