Ancelotti po El Clásicu chválil úžasného Bellinghama. Môže dať 25 gólov, hovorí Talian

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti po El Clásicu chválil úžasného Bellinghama. Môže dať 25 gólov, hovorí Talian

Carlo Ancelotti sa v dvadsiatom vystúpení proti Barcelone radoval z ôsmeho triumfu.
Carlo Ancelotti sa v dvadsiatom vystúpení proti Barcelone radoval z ôsmeho triumfu.Reuters
Manažér Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) označil Judea Bellinghama (20) za "úžasného" po tom, čo tento stredopoliar dvakrát skóroval a zabezpečil svojmu tímu víťazstvo 2:1 v sobotňajšom El Clásicu na pôde Barcelony.

FC Barcelona - Real Madrid 1:2

Ancelotti povedal, že Angličan ho neustále prekvapuje svojou vyspelosťou a že dal Realu iskru, ktorú potreboval na to, aby sa vrátil do zápasu s "Blaugranas". Tí väčšine stretnutia dominovali, ale strelili iba jeden gól. Napriek hernej prevahe a dvom strelám do konštrukcie brány ďalší nepridali.

"Bellingham vďaka svojmu prístupu vyzerá ako skúsený harcovník. Jeho prvý zásah úplne zmenil dynamiku tohto, pre nás ťažkého, zápasu," zdôraznil Ancelotti na tlačovej konferencii po zápase.

"Nemôžem poprieť, že sme všetci prekvapení jeho formou, najmä efektivitou. Na ihrisku je všade. Bol úžasný a všetkých zaskočil nádherným gólom," nechal sa počuť Talian.

Bellinghamovi, ktorý je s desiatimi gólmi najlepším strelcom La Ligy, sa od júnového príchodu z Borussie Dortmund podaril hladký prechod do španielskeho futbalu.

"Bellinghamovým stropom v tejto sezóne môže byť 20 alebo 25 gólov," doplnil šéf lavičky "bieleho baletu". "Aj keď ho nepovažujeme za strelca, momentálne strieľa veľa gólov. Zásahy však očakávame aj od útočníkov," podotkol.

Reprezentant "Albionu" zažíva životnú sezónu. Jeho ligovým maximom bolo doteraz deväť zásahov, aktuálne má na konte desať už na konci októbra. S číslom 5 na drese kráča v šľapajách legendárneho Zidana, no ten nikdy ako člen Realu Madrid nestrelil v jednom ročníku dvojciferný počet gólov.

Stredopoliar Luka Modrič, ktorý asistoval pri Bellinghamovom víťaznom zásahu, tiež pochválil spoluhráča. "Zdá sa, akoby tu bol už dlho, nie iba tri mesiace. Ako sa hovorí v Španielsku, stojí nohami pevne na zemi. Vyžaruje z neho osobnosť a charakter. Nie je náhoda, že sa takto dobre adaptoval," prezradil chorvátsky futbalista pre DAZN.

"Je to špičkový chlapec s mimoriadnym talentom. Myslím si, že ani on sám nemôže uveriť tomu, že strieľa toľko gólov. Gratulujem mu a dúfam, že bude pokračovať. Nemôže spomaliť," dodal Modrič. Bellingham sa dokázal presadiť pri debute v La Lige, Lige majstrov (za Real Madrid) a aj v El Clásicu.