Kto z hviezd si nezahrá El Clásico? Na oboch stranách je viacero zranených hráčov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kto z hviezd si nezahrá El Clásico? Na oboch stranách je viacero zranených hráčov

Lewandowski je jedným z hráčov, ktorých účasť v sobotňajšom stretnutí je otázna.
Lewandowski je jedným z hráčov, ktorých účasť v sobotňajšom stretnutí je otázna.Reuters
Šéf lavičky Barcelony Xavi Hernández (43) má plnú hlavu starostí zo zranení. Jeho tím sa pripravuje na sobotňajšie El Clásico v oklieštenej zostave. V stredajšom vystúpení v Lige majstrov musel povolať do hlavného mužstva až osem futbalistov z akadémie.

Bez Pedriho či Koundého. A čo Lewandowski?

"Blaugranas" chýba na trávniku stále poľský kanonier Robert Lewandowski. Aj bez neho sa ale Katalánci naladili na najslávnejšie derby víťazstvom, keď zdolali ukrajinský Šachtar v Lige majstrov 2:1. Skvelý výkon podal produkt La Masie Fermín López (1+1), ktorý sa v ostatnom období objavuje čoraz častejšie v zostave. 

Napriek predchádzajúcim správam, podľa ktorých najlepší strelec minulého ročníka La Ligy Lewandowski, stredopoliar Frenkie de Jong a Jules Koundé urýchlili plánovaný čas rekonvalescencie, majú pred sebou ešte niekoľko prekážok, aby boli fit na El Clásico. Prítomnosť spomínanej dvojice nie je pravdepodobná, ale ani vylúčená. Oveľa jasnejšie je to v prípade Pedriho so Sergi Robertom. Klub informoval, že v sobotu k dispozícii nebudú. 

Xavi zdravotný stav prezradiť nechcel

Realizačný tím verí, že sa stihne uzdraviť krídelník Raphinha. Keď hral, ukazoval sa v pozitívnej forme. A v zápase, v ktorom Barca očakáva prvýkrát vypredaný azyl na Olympijskom štadióne Montjuic, by sa jeho výkon v ofenzíve Xavimu určite hodil. Barcelonu vystrašil proti Šachtaru Joao Félix. Portugalčan v druhom polčase opustil trávnik s nepohodlím pri bedre. Neskôr na sociálnych sieťach fanúšikov upokojil, že je v proriadku.

"Nikoho nebudeme nútiť. Je to zápas, v ktorom musíme byť stopercentní," povedal Xavi na stredajšej tlačovej konferencii.

"Otázka je, ako sa každý z hráčov cíti. Všetci majú chuť nastúpiť a prispieť. Každý robí všetko pre to, aby sa dostal do Clásica. Budeme hrať s tými, ktorí sú pripravení na 100 %. Je dôležité, aby sme rozložili sily, pretože sú tu takí, ktorí odohrali veľa minút a na ich pleciach sa pložilo množstvo práce," pokračoval 43-ročný lodivod Barcelony v tajomnom duchu.

Problémy má aj Real Madrid

Ani líder tabuľky Real Madrid nie je v najlepšej kondícii. Brankár Thibaut Courtois a obranca Éder Militao sú mimo hry s roztrhnutým skríženým väzom v kolene. Nová posila Arda Güler sa stále adaptuje na tamojšie prostredie..

Angličan Jude Bellingham, najlepší hráč tímu s 11 gólmi v dvanástich zápasoch vo všetkých súťažiach, musel v utorok predčasne striedať pri triumfe v Lige majstrov na pôde Bragy. Zdalo sa, že má problémy so stehenným svalom. Tréner Carlo Ancelotti však povedal, že by mal byť včas fit a k dispozícii.

Real vedie La Ligu s 25 bodmi po desiatich kolách, rovnaký počet má, prekvapivo, aj druhá Girona. Obhajca majstrovskej trofeje je tretí s bodovým mankom. Štvrté Atlético má zápas k dobru a dva body menej. 

FC Barcelona - Real Madrid (sobota, 16:15)