Barcelona je studňou na talenty, strelecké prebudenie Haalanda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona je studňou na talenty, strelecké prebudenie Haalanda

Haaland sa mohol konečne tešiť z gólov v LM.
Haaland sa mohol konečne tešiť z gólov v LM.AFP
Po každom hracom týždni Ligy majstrov vyberie Flashscore na základe svojich známok ideálnu zostavu daného kola. Výber je založený na internom systéme hodnotenia, ktorý zohľadňuje individuálne štatistiky zápasov ako sú góly, strely na bránu, úspešné prihrávky, vyhraté súboje či úspešné zákroky.

Najlepšia zostava 3. hracieho dňa Ligy majstrov 2023/24:

Zostava týždňa milionárskej súťaže.
Zostava týždňa milionárskej súťaže.Flashscore

Brankár:

Anthony Racioppi, Young Boys Bern (8.7)

Manchester City vyslal na bránu outsidera z Bernu 13 striel. Racioppi najmä v prvom polčase predviedol vynikajúce zákroky proti Jeremymu Dokuovi, Jackovi Grealishovi a Rodrimu. Aj keď v druhom polčase 24-ročný brankár inkasoval tri góly, ukázal sa vo veľmi dobrom svetle.

Obrancovia:

Eduardo Camavinga, Real Madrid (8.5)

Začalo to ako experiment, ale teraz je preškolený stredopoliar Eduardo Camavinga najlepšou možnosťou Realu Madrid na ľavej strane obrany. V zápase na ihrisku Sportingu Braga doručil tento mladík spoluhráčom úctyhodných 97 % prihrávok a v obrane bol najlepším hráčom svojho tímu, keď vyhral sedem súbojov.

Harry Maguire, Manchester United (8.4)

Harry Maguire je v súčasnosti populárnejší ako internetové meme než na futbalovom ihrisku, ale v utorok večer sa 30-ročný hráč stal hrdinom. Jeho víťazný gól na 1:0 pre "červených diablov" v zápase s FC Kodaň zachoval dovtedy bezbodovému anglickému tímu šancu na postup v skupine A.

Harry Maguire vo vzácnej radostnej póze.
Harry Maguire vo vzácnej radostnej póze.AFP

David Raum, RB Lipsko (8.6)

Chvíľu sa zdalo, že David Raum stratil svoje pravidelné miesto na pravej strane obrany "červených býkov", ale už niekoľko týždňov je rodák z Norimbergu späť v hre. Jeho úvodný gól proti Crvenej zvezde Belehrad nasmeroval jeho tím na cestu za druhým víťazstvom v aktuálnej sezóne Ligy majstrov.

Stredopoliari:

Warren Zaïre-Emery, Paris Saint-Germain (8.6)

Zaïre-Emery je streleckou hviezdou Paris Saint-Germain. Rodený parížsky záložník len v marci tohto roku dovŕšil 17 rokov a v stredu v Lige majstrov exceloval dvomi asistenciami proti AC Miláno. Ako bude vyzerať budúcnosť tohto supertalentu v dlhodobom horizonte, zatiaľ nevieme, pričom v PSG má otvorenú ponuku zmluvy. V krátkodobom spektre sa dostáva do našej jedenástky týždňa.

Warren Zaire-Emery je už nastavený v systéme Luisa Enriqueho.
Warren Zaire-Emery je už nastavený v systéme Luisa Enriqueho.AFP

Rodri, Manchester City (8.7)

Rodri sa ocitol medzi najlepšími jedenástimi hráčmi Ligy majstrov po druhýkrát. Dvadsaťsedemročný rodák z Madridu sa podieľal na celých desiatich percentách držania lopty svojho tímu, čo zvýrazňuje jeho vplyv na hru "Citizens". Čerešničkou na jeho výkone bola asistencia na rozhodujúci gól na 3:1, ktorý strelil jeho spoluhráč Haaland.

Xavi Simons, RB Lipsko (8.5)

Po neuveriteľnom začiatku svojho pôsobenia v Lipsku sa zdalo, že Xavi Simons v posledných týždňoch trochu poľavil. O to pôsobivejšie bolo vidieť, ako sa na najvyššej úrovni "vrátil späť" dvoma gólmi proti Crvenej zvezde Belehrad. Mladý Holanďan je naďalej kľúčovým hráčom v ofenzíve trénera Marca Roseho.

Fermín López, FC Barcelona (8.9)

Pri víťazstve 1:0 nad Athleticom Bilbao sa o rozdiel postaral mladý domáci Marc Guiu. O niekoľko dní neskôr sa to isté podarilo Fermínovi Lópezovi. Dvadsaťročný hráč prakticky pripravil prvý gól Ferrána Torresa strelou k žrdi a potom sám skóroval na 2:0. Faktom zostáva, že La Masia je aj naďalej studňou špičkových talentov.

Gabriel Jesus, FC Arsenal (8.2)

V minulom roku po silnom štarte do sezóny Gabriel Jesus dlho absentoval s vážnym zranením, čo je možno jeden z dôvodov, prečo sa Arsenalu nepodarilo získať majstrovský titul. Tento rok je v najlepšej forme, minimálne v Lige majstrov, a rozhodujúcou mierou (gól + asistencia) sa podieľal na víťazstve "Gunners" v Seville.

Gabriel Jesus v Seville nazbieral gól a asistenciu.
Gabriel Jesus v Seville nazbieral gól a asistenciu.AFP

Útočníci:

Evanilson, FC Porto (9.1)

Tri góly v zápase LM sú samy o sebe mimoriadnym úspechom. Ale dosiahnuť to ako náhradník je senzácia. Dvadsaťštyriročný Evanilson zatiaľ v Porte nezískal status hviezdy, ale v stredu v Antverpách prišla jeho veľká chvíľa s hetrikom v druhom polčase.

Erling Haaland, Manchester City (8.6)

Nórsky kanonier úspešne premenil penaltu proti Young Boys Bern a vôbec po prvýkrát v tejto sezóne LM sa presadil. V závere pridal druhý gól. Haaland tak ukončil strelecké suchoty v Lige majstrov, ktoré trvali 543 minút - od aprílového súboja s Bayernom. Vyslúžil si aj prvú nomináciu v zostave kola.