AC Miláno v LM stále nestrelilo gól. Calabria: Nie je koniec. Kto neverí, nech ostane doma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AC Miláno v LM stále nestrelilo gól. Calabria: Nie je koniec. Kto neverí, nech ostane doma

AC sa v Európe strelecky trápi.
AC sa v Európe strelecky trápi.Profimedia
Milánske AC napriek prehre na štadióne PSG verí, že v Lige majstrov ešte nepovedalo posledné slovo. Zverenci trénera Stefana Pioliho (58) v troch zápasoch v nabitej skupine F neskórovali a sú poslední. Podľa kouča boli "Rossoneri" v Paríži hodinu lepším tímom.

Milánčania majú v polovici skupinovej fázy na konte len dva body. Dortmund v stredu vyhral v Newcastli, doposiaľ nazbieral štyri body, rovnako ako anglický tím. Parížania poskočili na čelo tabuľky s dvomi výhrami.

"Je to ťažké, ale určite ešte nie je koniec. V zostávajúcich zápasoch zo seba dostaneme to najlepšie. Kto neverí, môže zostať doma. My veríme," povedal v televíznom rozhovore kapitán a obranca Davide Calabria.

"Ešte sme nevypadli. Potrebujeme niekoľko víťazstiev v rade. Máme za sebou ťažké duely na veľkých štadiónoch, ale to nie je výhovorka. Musíme to otočiť a začať vyhrávať," dodal krídelník Christian Pulisic.

Hodnotenia hráčov duelu v Paríži.
Hodnotenia hráčov duelu v Paríži.Flashscore

Favorizované PSG na Parc des Princes poslal do vedenia po polhodine hry Kylian Mbappé, v 53. minúte zvýšil Randal Kolo Muani a tesne pred koncom pridal tretí domáci gól striedajúci Lee Kang-in.

"Myslím si, že sme 60 minút hrali lepšie ako PSG. Mojim hráčom nemôžem vyčítať ich prístup. Domáci však jednoducho ukázali lepšiu technickú úroveň. Momentálne sme trestaní za každú malú chybu," povedal Pioli.

AC sa stalo prvým talianskym tímom v Lige majstrov, ktorý neskóroval v šiestich zápasoch po sebe. Naprázdno vyšlo aj v oboch semifinálových zápasoch proti mestskému rivalovi Interu v minulej sezóne. "Je to neuveriteľné. Opäť sme si vytvorili šance a mohli sme minimálne vyrovnať," poznamenal taliansky kouč.

"Jediným pozitívom dňa je výsledok v Newcastli a musíme z neho vyťažiť maximum. Neviem, či potrebujeme vyhrať zvyšné tri zápasy, aby sme sa kvalifikovali, ale musíme si veriť a zlepšiť sa. Máme kvalitu na to, aby sme v Lige majstrov uspeli," dodal.

Tabuľka skupiny F.
Tabuľka skupiny F.Flashscore

Jeho náprotivok Luis Enrique bol z výsledku nadšený. "Som veľmi šťastný. V prvých 20 alebo 25 minútach sme robili chyby, chýbalo nám sebavedomie a mali sme veľa pochybností. Kylianov gól nás však upokojil. Myslím si, že v druhom polčase sme boli lepším tímom," povedal španielsky tréner.

"Po prvom zásahu sme lepšie kontrolovali hru. Sme šťastní, že máme hráča ako Mbappé. Je mimoriadne dobrý a rýchly, pred bránou sa mýli len výnimočne. Ak obrana súpera urobí jednu chybu, on ju zvyčajne potrestá a skóruje," dodal domáci kapitán a stopér Marquinhos.

Prečitajte si súhrn stredajších zápasov Ligy majstrov.