Kružliak sledoval výhru Barcelony, Hanckovci zvládli duel s Rimanmi. PSG vymazalo milánske AC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kružliak sledoval výhru Barcelony, Hanckovci zvládli duel s Rimanmi. PSG vymazalo milánske AC

Aktualizované
Hráči Barcelony mali dôvod na radosť.
Hráči Barcelony mali dôvod na radosť.Profimedia
Stredajšiu porciu ôsmich zápasov skupinovej fázy Ligy majstrov odštartovalo víťazstvo Barcelony nad Šachtarom Doneck. Uspel aj Feyenoord Rotterdam s Dávidom Hanckom (25). Z troch bodov sa takisto tešia hráči Porta, Manchestru City, Lipska, Dortmundu a PSG.

Skupina H

FC Barcelona - Šachtar Doneck 2:1

Barcelona si zatiaľ v súťaži počína suverénne. Dominanciu "Blaugranas" nepribrzdili ani absencie niekoľkých opôr, ktoré bezchybne zastúpili mladíci Ferrán Torres a Fermín López. Obaja už v prvom polčase zaznamenali gól a asistenciu. Torres strelil v LM za Barcelonu päť zásahov v ôsmich zápasoch a tento míľnik dosiahol zo všetkých Španielov najrýchlejšie, keď prekonal rekord Luisa Enriqueho.

Fermín López (20 rokov a 167 dní) bude na túto noc spomínať v dobrom, veď jeho presný zásah z neho urobil piateho najmladšieho hráča Barcelony, ktorý vo svojom prvom stretnutí v milionárskej súťaži skóroval. Primát patrí Giovanimu dos Santosovi (18 rokov, 215 dní).

Katalánsky gigant sa tak treťou výhrou priblížil k postupu do vyraďovacej fázy a na ligové El Clásico sa naladil najlepším možným spôsobom. Nový tréner ukrajinského celku Marino Pušič sa naopak musel zmieriť s porážkou. Zápas rozhodoval Slovák Ivan Kružliak.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Antverpy - FC Porto 1:4

Hostia nemali dobrý vstup do zápasu, keďže už po polhodine hry prehrávali. Po zmene strán však zabrali a vďaka hetriku Evanilsona otočili výsledok na svoju stranu. Kľúčové víťazstvo im zabezpečilo trojbodový náskok pred tretím Šachtarom, nad ktorým vyhrali už v prvom kole. Belgičania naopak zostávajú beznádejne poslední s nulou v kolonke bodov.

Skupina E

Feyenoord - Lazio 3:1

Hráči Feyenoordu si preniesli fantastickú formu z domácej súťaže aj do Ligy majstrov, kde nedali šancu rímskemu Laziu. Do zostavy domácich sa po kartovom treste ešte z minulého ročníka Európskej ligy vrátil kanonier Santiago Giménez, ktorý dvomi gólmi rozhodol o triumfe svojho mužstva. V základnej zostave, ktorá mala priemerný vek iba 24 rokov a 95 dní, nastúpil aj slovenský obranca Dávid Hancko.

Celtic - Atlético Madrid 2:2

Domáci v stretnutí síce dvakrát viedli, napriek tomu nedokázali doviesť zápas do víťazného konca. Doplatili hlavne na nevydarený vstup do druhého dejstva, keď na konečný stav upravil Álvaro Morata, ktorý má na konte tri góly v troch zápasoch aktuálneho ročníka súťaže a vyrovnal tak svoj najlepší počin v drese Atlética v LM (tri zásahy v ôsmich dueloch v sezóne 2019/2020).

Antoine Griezmann strelil dvakrát viac gólov (2) v tejto sezóne milionárskej súťaže než v predošlom ročníku (jeden v šiestich stretnutiach). Francúzsky zakončovateľ v prvom polčase nepremenil pokutový kop, napokon však uspel z dorážky. Celtic nedokázal využiť ani krátku početnú výhodu po vylúčení Rodriga de Paula.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Skupina F

Newcastle - Dortmund 0:1

Dortmund v úvode zápasu zaskočil Newcastle a vypracoval si dve dobré príležitosti. Domácich však podržal Nick Pope, ktorý dostal opäť prednosť pred slovenským reprezentačným brankárom Martinom Dúbravkom. Newcastle prišiel po necelej štvrťhodine hry o zraneného švédskeho útočníka Alexandra Isaka, v útoku sa nedokázal presadiť a inkasoval gól do šatne od Felixa Nmechu.

V 57. minúte mal veľkú šancu vyrovnať Callum Wilson, no neprepálil Gregora Kobela. V závere Wilson opečiatkoval brvno a tak si Dortmund odniesol z upršaného St. James Parku cenné tri body, vďaka ktorým sa posunul na druhú priečku. "Straky" prehrali v súťažnom stretnutí po takmer dvoch mesiacoch.

PSG - AC Miláno 3:0 

V súboji bratov Hernandézovcov sa tešil Lucas. Kylian Mbappé v 32. minúte prelomil doteraz nepreniknuteľnú defenzívu talianskeho tímu a doviedol majstrov Ligue 1 k trom bodom. Nielen pri jeho góle asistoval ešte len 17-ročný Warren Zaïre-Emery, ktorý sa stal najmladším hráčom v súťaži s tromi asistenciami. "Rossoneri" sa naopak nedokázali presadiť a spolu s Benficou stále zostávajú bez jediného gólu. Celý zápas v drese domácich odohral slovenský obranca Milan Škriniar.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Skupina G

Young Boys - Manchester City 1:3

Švajčiarsky tím odolával útokom zverencom Pepa Guardiolu celý prvý polčas. Okamžite po zmene strán však začali na umelej tráve padať góly, keď sa ako prvý presadil Manuel Akanji. Domáci síce našli sily na vyrovnanie, po hodine hry mal však posledné slovo Erling Haaland, ktorý úspešne premenil penaltu a vôbec po prvýkrát v tejto sezóne LM sa presadil. V závere pridal druhý gól. Kanonier tak ukončil strelecké suchoty v Lige majstrov, ktoré trvali 543 minút - od aprílového súboja s Bayernom. 

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

RB Lipsko - Crvena zvezda 3:1

Úvodný gól strelil v 12. minúte David Raum, ktorý zaznamenal svoj vôbec prvý gól v milionárskej súťaži. Skvelý zápas odohral aj 20-ročný Xavi Simons, kmeňový hráč PSG, ktorý asistoval pri prvom góle a sám strelil víťazný. "Býci" si tak upevnili druhé miesto v tabuľke.