Rüdiger zachránil Real Madrid, Girona vyhrala sedemgólovú prestrelku s Atléticom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rüdiger zachránil Real Madrid, Girona vyhrala sedemgólovú prestrelku s Atléticom

Aktualizované
Rüdiger sa stal hrdinom Realu Madrid.
Rüdiger sa stal hrdinom Realu Madrid.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid splnili pozíciu favorita a vyhrali v zápase 19. kola španielskej La Ligy nad Malorkou tesne 1:0. Na prvom mieste majú rovnaký počet 48 bodov ako druhá Girona, ktorá v prestrelke zdolala Atlético Madrid 4:3.

Real Madrid - RCD Mallorca 1:0

Slovenský obranca Martin Valjent pre zranenie kolena nefiguroval na súpiske Malorky, jeho krajan Dominik Greif bol znova v pozícii náhradného brankára. Realu sa vrátil po zranení Vinícius, naposledy nastúpil 11. novembra. Tchouaméni zaskakoval na pozícii stopéra, keďže zranení sú Militao aj Alaba a Nacho má trest. V bráne dostal priestor Lunin na úkor Kepu.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Real Madrid mal síce viac z hry, ale hostia výborne vykrývali priestory pred vlastnou šestnástkou a sami mali obrovské šance. Lunina zachránilo brvno po hlavičke Sáncheza a pri strele Costu mu pomohla žrď. Na druhej strane pred prázdnou časťou brány rovnako do tyče nasmeroval svoj pokus Brahim.

Do siete Rajkoviča sa lopta dostala až v 78. minúte, keď z rohu udrel hlavou Antonio Rüdiger. Obranca strelil svoj prvý gól v tejto sezóne a celkovo tretí za Real. Naposledy sa trafil ešte 11. októbra 2022. Zaujímavé je, že Nemec vsietil do siete Malorky aj svoj premiérový zásah za "Los Blancos". Bolo to 11. septembra 2022. Modrič si zapísal štvrtú asistenciu v ročníku.

"Biely balet" neprehral už osemnásť súťažných zápasov po sebe, naposledy podľahol v závere septembra Atléticu. Až v šestnástich prípadoch vyhral. Malorka prehrala po šiestich dueloch bez prehry, rovnako tak koncom novembra nestačila na Atlético. V tabuľke je štrnásta.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Girona - Atlético Madrid 4:3

Skvelý zápas mali diváci možnosť sledovať v Girone, ktorá vyhrávala 1:0 aj 3:1, ale hetrik Álvara Moratu znamenal, že skóre bolo na začiatku druhého dejstva vyrovnané. Tento skúsený útočník strelil navyše ešte jeden gól, ktorý neplatil. S celkovo dvanástimi gólmi je za Bellinghamom druhým najlepším strelcom súťaže. Dvakrát asistoval de Paul. Keď už sa zdalo, že duel skončí remízou, tak v nadstavenom čase rozhodol Iván Martín, ktorý strelil štvrtý gól. Toľko ich v jednej sezóne La Ligy ešte nedal. Girona má po výhre rovnaký počet 48 bodov ako prvý Real Madrid a disponuje najlepšou ofenzívou v lige. Tretie Atlético získalo o deväť bodov menej.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Celta Vigo - Real Betis 2:1

Veľká dráma sa odohrala vo Vigu, kde sa nakoniec tešil domáci tím a to napriek tomu, že skóre otvoril Betis. Isco našiel Ruibala, ktorý strelil v La Lige iba štvrtý gól za tri a pol roka. Následne však Aspas z penalty vyrovnal a aj keď gól Larsena pre ofsajd neplatil, tak v šiestej minúte nadstavenia rozhodol Swedberg. Tento hráč pritom zasiahol iba do siedmeho zápasu, ani raz nebol v základe a v tomto ročníku odohral iba 52 minút, teraz ich pridal oficiálne 23. Celta vďaka druhej výhre z ostatných troch duelov poskočila na sedemnástu, už nezostupovú priečku. Betis je siedmy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Granada - Cádiz 2:0

Granada vyhrala iba druhý zápas v tejto sezóne a prvý od 26. augusta. Rovnako tak uspela pod novým trénerom Medinom. Vďaka tomu sa dostala na hranicu jedenástich bodov a aj keď ostáva predposledná, tak má na Cádiz už stratu iba štyroch bodov. Hostia ukončili sériu piatich remíz po sebe, ale na víťazstvo čakajú takmer rovnako dlho a to od 1. septembra. Skóre otvoril Uzuni, pridal sa k nemu Zaragoza. Obaja sú so šiestimi gólmi najlepšími strelcami tímu. Cádiz navyše hral od 54. minúty bez vylúčeného Sobrina.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore