Bellingham potvrdil pozíciu najlepšieho strelca. Real zdolal Villarreal, no stratil Alabu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bellingham potvrdil pozíciu najlepšieho strelca. Real zdolal Villarreal, no stratil Alabu
Bellingham sa presadil trochu netradične - hlavou.
Bellingham sa presadil trochu netradične - hlavou.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v nedeľnom zápase 17. kola španielskej La Ligy na domácej pôde proti Villarrealu a vrátili sa na prvé miesto v tabuľke. V pondelok ich ale môže na druhú priečku zosadiť Girona.

Real Madrid - Villarreal 4:1

Real Madrid potvrdil pozíciu favorita a po víťazstve sa vrátil na čelo tabuľky o bod pred Gironu, ktorá však hrá pondelkovú dohrávku. Domáci každopádne prišli o stopéra Alabu. Podľa prvých správ to vyzerá na vážnejšie zranenie kolena. Skóre otvoril Bellingham, strelil 13. ligový gól, čím zvýšil náskok na čele tabuľky kanonierov. Celkovo to bol jeho sedemnásty zásah v sezóne.

Pridali sa k nemu Rodrygo, Brahim a Modrič. Na záverečné minúty prišiel do hry Tchouameni, ktorý sa vrátil po zranení. Absentoval viac ako mesiac a pol. Villarreal veľa odporu nekládol a aj keď znížil na 2:1, defenzíva Realu bola pozorná. "Žltá ponorka" ale tiež prišla pre zranenia dokonca o dve opory, nútene museli striedať Baena a Moreno.

Modrič sa vo veku 38 rokov a 99 dní stal najstarším hráčom v piatich najlepších európskych ligách s gólom aj asistenciou v jednom stretnutí.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Almería - Malorka 0:0

Slovenský obranca Martin Valjent nefiguroval v zostave Malorky, pretože má zranené koleno. Jeho krajan Dominik Greif bol tradične iba v pozícii náhradného brankára. Ich spoluhráči však nedokázali nájsť recept na najhoršiu defenzívu v lige (39). Almería stále čaká na prvé víťazstvo a s piatimi bodmi je na poslednej priečke v tabuľke. Hostia ťahajú sériu štyroch duelov bez prehry, poskočili na pätnástu priečku.

Real Sociedad - Real Betis 0:0

Real Sociedad neprehral proti Betisu už osem vzájomných zápasov po sebe. Vo vyrovnanom stretnutí nepadol žiadny gól, aj keď šance mali oba tímy. Domáci baskický celok neprehral vo všetkých súťažiach deväťkrát po sebe, naposledy ešte začiatkom novembra podľahol Barcelone. V tabuľke je šiesty. Betis ostáva na siedmej priečke, tri body práve za Sociedadom. Sevillský tím remizoval v lige tretí raz po sebe. Mimo Európskej ligy neprehral od 16. septembra už pätnásť zápasov.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Las Palmas - Cádiz 1:1

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore