Barcelona zvládla šláger, Atlético zostrelil jeho kmeňový hráč Félix

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona zvládla šláger, Atlético zostrelil jeho kmeňový hráč Félix

Aktualizované
Félix rozhodol zápas proti svojmu kmeňovému klubu.
Félix rozhodol zápas proti svojmu kmeňovému klubu.Profimedia
Futbalisti Malorky remizovali v úvodnom nedeľnom zápase 15. kola španielskej La Ligy na domácej pôde s nováčikom z Alavésu bez gólov. Vo večernom šlágri vyhrala Barcelona nad Atléticom tesne 1:0.

Malorka - Alavés 0:0

Slovenský obranca Martin Valjent znova nastúpil v základnej zostave Malorky a odohral celé stretnutie. Jeho krajan Dominik Greif tradične sedel iba na lavičke náhradníkov. Domáci nevyhrali už desať ligových stretnutí po sebe, šiesty raz počas tohto obdobia remizovali a v tabuľke sa nachádzajú na šestnástom mieste so ziskom jedenástich bodov. Nováčik z Alavésu zaknihoval štvrtú remízu, na trinástej priečke má šestnásť bodov.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Almería - Real Betis 0:0

Ani v druhom nedeľnom stretnutí nepadol žiadny gól, ale tentoraz to bolo väčšie prekvapenie, pretože Almería sa bez výhry nachádza na poslednom mieste tabuľky a teraz získala len štvrtý bod. Betis však od 27. minúty hral bez vylúčeného Bellerína, navyše sa mu zranil útočník José. Sevillský tím na siedmom mieste 25 bodov, v lige neprehral už desaťkrát v rade. Almería ukončila sériu šiestich prehier. V lige ale čaká na výhru od 20. mája, teda 18 duelov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sevilla - Villarreal 1:1

Sevilla z posledných trinástich súťažných zápasov vyhrala iba raz a aj to porazila mužstvo Quintanar de la Orden zo štvrtej najvyššej súťaže v rámci Copa del Rey. Z tohto tímu sa začína stávať "expert" na to, ako prichádzať o vedenie, keďže nedávno prehralo v Lige majstrov proti PSV 2:3 napriek tomu, že vyhrávalo 2:0. V nedeľu nemohla Sevilla počítať s Ramosom a Navasom, obaja boli naposledy vylúčení. Domácich síce dostal do vedenia svojím druhým gólom v sezóne obranca Salas, ale zakrátko vyrovnal Morales.

Skúsený útočník Villarrealu vsietil už siedmy gól v posledných štyroch dueloch proti Zamore, Osasune, Panathinaikosu a Seville. V piatej minúte nadstavenia sa mohol o rozhodnutie postarať Brereton. Po letnom príchode z Blackburnu sa ale premiérovo nepresadil, gól mu zobral ofsajd.

Zaujímavé je, že z aktuálne siedmich najhorších tímov tabuľky La Ligy, ktorými sú Osasuna, Sevilla, Malorka, Cádiz, Celta, Granada a Almería, ani jeden nevyhral už minimálne päť kôl. Posledná Almería ešte ani raz.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Barcelona - Atlético Madrid 1:0

Barcelona zvládla šláger 15. kola a v tabuľke sa posunula práve pred Atlético na tretie miesto, kde má 34 bodov. Madridský tím získal o tri menej, no má jeden duel k dobru. O jediný gól stretnutia sa postaral portugalský útočník João Félix, ktorý v Katalánsku hosťuje práve z Atlética. Presný zásah navyše provokatívne oslávil pred fanúšikmi hostí. Portugalčan strelil svoj druhý gól v tejto sezóne La Ligy a celkovo piaty, keďže sa tri razy presadil v Lige majstrov. "Blaugranas" po vedením Xaviho vyhrali každý jeden zápas proti tomuto madridskému súperovi.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore