Griezmann tri góly od najlepšieho strelca Atlética, Barcelona zachraňovala remízu s Rayom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Griezmann tri góly od najlepšieho strelca Atlética, Barcelona zachraňovala remízu s Rayom
Aktualizované
Barcelona získala iba jeden bod.
Barcelona získala iba jeden bod.Profimedia
Futbalisti Barcelony remizovali v zápase 14. kola španielskej La Ligy na trávniku Raya Vallecano 1:1. Alavés doma porazil Granadu a nadviazal na dobré výsledky z úvodu ročníka.

Rayo Vallecano - Barcelona 1:1

Barcelona opätovne hazardovala s výsledkom a od 39. minúty prehrávala po zásahu Lópeza. Rayo priaznivý výsledok držalo veľmi dlho, ale v 82. minúte si center Baldého pred Lewandowskim nasmeroval v snahe zabrániť najhoršiemu do vlastnej siete obranca Lejeune.

"Blaugranas" získali v hlavnom meste len jeden bod, zároveň je pätnástym, ktorý v tomto ročníku získali v záverečnej pätnásťminútovke a na treťom mieste tabuľky ich majú 31. Rayo je ôsme. Barcelone nebol k dispozícii brankár ter Stegen, ktorého nahradil Peňa. Bol to pre neho tretí štart počas kariéry v La Lige. 

Alavés - Granada 3:1

Mladý útočník Samu Omorodion v prvom kole tejto sezóne debutoval v La Lige za Granadu a strelil gól Atléticu. To ho následne kúpilo a obratom poslalo na hosťovanie do Alavésu. Teraz tento 19-ročný futbalista v stretnutí proti svojim donedávna bývalým spoluhráčom strelil jeden gól a druhý mu nakoniec zobrali štatistici, ktorí ho zarátali ako vlastný zásah Torrenta. Domáci sú ako nováčik na slušnom dvanástom mieste, hostia ostávajú predposlední s jediným víťazstvom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Valencia - Celta Vigo 0:0

VAlencia doma nepotvrdila pozíciu favorita a na deviatej priečke má devätnásť bodov. Bezgólová remíza hrá viac do kariet Celte Vigo, ktorá síce ostáva v zóne zostupu, ale aspoň trochu si pomohla. Na osemnástej priečke má osem bodov, no nevyhrala už desať zápasov, na konte má len jeden úspešný duel.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Getafe - Almería 2:1

Getafe doma potvrdilo pozíciu favorita. Síce prehrávalo, ale druhým gólom v sezóne vyrovnal Greenwood a zakrátko rozhodol Borja Mayoral. Ten v posledných siedmich zápasoch strelil sedem gólov. Madridský tím poskočil na pekné ôsme miesto a neprehral už osem zápasov. Almería je naďalej bez výhry na poslednej priečke.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - Mallorca 1:0

O troch bodoch a desiatom víťazstve v sezóne rozhodol Antoine Griezmann. Bol to jeho 170. presný zásah v drese Atlética. Osamostatnil sa na druhej priečke, keď predbehol Escudera (169) a na historicky najlepšieho kanoniera Luisa Aragonésa stráca tri góly. Jubilejný 600. súboj odohral Koke. Stal sa prvým hráčom "Los Rojiblancos", ktorý dosiahol túto métu.

Zverenci Diega Simeoneho vyslali v prvom dejstve deväť striel, ale ani jedna nemierila do priestoru troch žrdí. Atléticu sa to stalo prvýkrát od ročníka 03/04. V drese hostí odohral plnú minutáž slovenský stopér Martin Valjent. Ani on nedokázal zabrániť prudkej - rozhodujúcej hlavičke Griezmann zo 64. minúty, keď ťažil z centra Hermosa. Atlético je s 31 bodmi tretie. Rovnaký počet má druhý Real a prvá Girona vedie tabuľku s 34 bodmi. Obaja majú súboj k dobru.