Ďalší zázračný Brazílčan na scéne. Vyslúžil si prezývku Messinho, túži hrať za Barcelonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalší zázračný Brazílčan na scéne. Vyslúžil si prezývku Messinho, túži hrať za Barcelonu
Estevao ťahá mládežnícky výber Brazílie na majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov.
Estevao ťahá mládežnícky výber Brazílie na majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov.Profimedia
O tom, že Brazília je továreň na futbalové talenty, netreba diskutovať. Neymar, Vinícius, Gabriel Jesus či Rodrygo sú len zlomkom hráčov, ktorí sa uchytili v Európe. Ďalší čakajú v rade - Real Madrid má v pazúroch Endricka, Barcelona Vitora Roqueho. Čí dres bude obliekať Estevao Willian (16)?

V priebehu rokov sa Real Madrid a Barcelona preťahovali o niekoľko mladých talentov, najmä tých, ktorí sa objavili na brazílskej futbalovej scéne. Oba kluby sa stretli tvárou v tvár pri prestupoch Neymara, Viníciusa, Rodryga a nedávno Endricka.

A bojovať sa bude aj o Estevaa Williana. Azda každý klub v Európe sleduje vývoj mimoriadne talentovaného hráča Palmeirasu. Veď brazílsky klub už jednu ponuku od PSG odmietol.

Podoba s Messim

Dospievajúci ofenzívny záložník žiaril na prebiehajúcich majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov. Vďaka jeho trom gólom a trom asistenciám sa Brazília dostala do štvrťfinále, kde nestačila na Argentínu. Estevao je vo svojom klube prirovnávaný k barcelonskej legende Lionelovi Messimu, pre podobnosť v spôsobe hry má prezývku "Messinho".

"Je to najpodobnejší hráč Messimu, akého som kedy videl. Spôsob, akým sa pohybuje, ako si spracováva loptu, jeho ľavačka," tvrdia zdroje z Brazílie.

Šestnásťročný mladík ide v stopách Endricka, ktorý prerazil v Palmeirase a čoskoro zamieri do Realu Madrid. Bude ho Estevao nasledovať? To je otázka.

Srdcom v Barcelone

Šéf skautingu Realu Madrid Juni Calafat má Estevaa pod drobnohľadom už dlhší čas a hovorí o ňom len pozitívne veci. A ak bude pokračovať v nastúpenej ceste, Los Blancos by boli otvorení investovať do jeho podpisu rovnako ako v prípade Endricka. Rokovaniam pomáha aj výstupná klauzula vo výške 60 miliónov eur. Žiadne vyjednávanie - tu máte peniaze, hráča si berieme.

Na druhej strane, čo Realu nepomáha, je Estevaovo srdce. Nádejný mladík totiž túži po Barcelone. "Môj najväčší sen? Hrať za Barcelonu, ktorá je jedným z najlepších klubov na svete. Keď som vyrastal a učil som sa futbal, sledoval som, ako za Barcelonu hrajú Neymar, Messi a Suárez. To je môj sen," povedal samotný hráč v nedávnom rozhovore.

Hoci ani jeden z menovaného tria už v klube nepôsobí, láska k nemu stále pretrváva. "Sledujem takmer každý zápas Barcelony, som fanúšikom tohto klubu. Veľmi obdivujem hráčov, ktorí tam hrajú. Dúfam, že sa tam tiež dostanem," dodal Estevao.