Góly strieľa v Brazílii, patrí Realu. Mladík Endrick sa má stať novou hviezdou La Ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Góly strieľa v Brazílii, patrí Realu. Mladík Endrick sa má stať novou hviezdou La Ligy
Endrick v tejto sezóne strelil už sedem gólov.
Endrick v tejto sezóne strelil už sedem gólov.Profimedia
Brazília rok čo rok produkuje nekonečné množstvo talentov. Z času na čas sa však objaví niekto, kto prekoná ostatných. Zázračné dieťa, z ktorého môže vyrásť výnimočný futbalista. Práve za takéhoto hráča je v súčasnosti považovaný Endrick (17), ktorého skauti chodia sledovať už od útleho veku.

Ofenzívne eso momentálne oblieka dres Palmeirasu, ale čoskoro ho vymení za farby Realu Madrid. Na svojich budúcich hviezdnych spoluhráčov si môže začať zvykať už počas reprezentačnej prestávky, kam príde ako najmladší "kanárik" od povolania legendárneho Ronalda v roku 1993.

Hoci v posledných mesiacoch nežiaril, v posledných dňoch našiel stratenú formu. Talentovaný Endrick dokázal dvoma nádhernými gólmi proti Botafogu vrátiť Palmeiras do boja o titul a všetkým dokázal, že "Los Blancos" sa v jeho osobe nemýlili.

Vo veku len 17 rokov vzal na svoje plecia zodpovednosť úradujúceho majstra. Nielenže mu to nevadilo, ale priamo sa o to usiloval a ukázal, že jeho schopnosti sú predurčené na veľké veci. Ide krok za krokom a dáva jasne najavo, že o ňom nemožno pochybovať.

Je rýchly, má svalnaté telo a silné nohy, čo mu umožňuje vydržať veľa súbojov. Navyše ho počúva lopta. So 171 centimetrami nie je obor, legendárny Ronaldo bol o 11 cm vyšší. To však nič nemení na tom, že už ukázal, čoho je schopný. Keď sa v lete pripojí k Realu, nemusí sa obávať.

Po tom, čo udržal svoj tím v boji o titul, získal potrebné sebavedomie. V 24 zápasoch strelil už sedem gólov, čo je na jeho vek úctyhodné.

"Rád hrám takto. Môj otec, priatelia a agent hovoria, že sa ukážem, keď je v zápase najťažšie. Naši fanúšikovia nás prišli podporiť a ja budem bojovať každú sekundu. Dúfam, že vyhrám svoj druhý ligový titul," povedal Endrick v rozhovore pre brazílsku televíznu stanicu Rede Globo. 

Španielsky gigant vie, že za 72 miliónov eur získal obrovskú perspektívu. Ako však "biely balet" viackrát ukázal, nezabezpečí si ju okamžite. Bola to investícia, ktorá sa vráti až časom. Koniec koncov, tento spôsob si už v hlavnom meste vyskúšali iní Brazílčania - Vinícius a Rodrygo sú toho dokonalým príkladom. Kráľovský klub minul veľa peňazí aj na Camavingu, Tchouaméniho a Bellinghama, ktorí majú pred sebou ešte žiarivú budúcnosť.

Preto je Endrick pod neustálym drobnohľadom. Real je s ním v kontakte a bol prvý, kto ho upokojil, keď sa začalo špekulovať, že suma za jeho prestup je prehnaná. Podľa španielskych médií zástupcovia klubu často cestovali do Sao Paula, aby sledovali Endrickov pokrok a kontrolovali, či všetko prebieha podľa plánu.

A to sa aj stalo. Už teraz má pred sebou ďalší vzácny moment - vo veku len 17 rokov bol povolaný do brazílskej reprezentácie. Je najmladší od čias Ronalda, ktorý sa do nominácie prvýkrát dostal v roku 1993.

"Je to hráč, ktorý má veľký potenciál. Uvidíme, či ho dokáže potvrdiť," povedal tréner národného tímu Diniz a následne vysvetlil: "Nominácia neznamená, že je pod tlakom. Je to ocenenie a pohľad na budúcnosť, čo môže z tohto chlapca byť. Hráč narodený v roku 2006 musí upútať moju pozornosť, keď predvádza takéto výkony. Momentálne žiari, hrá proti skvelým tímom v Brazílii a je schopný urobiť si meno."

Endricka čaká veľká budúcnosť, ale k vrcholu má pred sebou ešte dlhú cestu. Prvé kroky má za sebou, ďalšie začne robiť čoskoro už na starom kontinente.