Lewandowski gólovo ožil, sevillské derby bez víťaza a nezastaviteľný Griezmann

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lewandowski gólovo ožil, sevillské derby bez víťaza a nezastaviteľný Griezmann
Aktualizované
Lewandowski zachránil Barcelonu a vystrelil jej tri body.
Lewandowski zachránil Barcelonu a vystrelil jej tri body.Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali v zápase 13. kola španielskej La Ligy na domácej pôde proti Alavésu 2:1 napriek tomu, že od úvodu prehrávali. V tabuľke sú na treťom mieste.

Barcelona - Alavés 2:1

Hostia mali nečakaný, ale skvelý štart do zápasu, keďže od prvej minúty viedli zásluhou mladého Omorodiona, ktorý sa presadil tretí raz v sezóne a strelil najrýchlejší gól Deportiva v najvyššej súťaži.. Veľké prekvapenie však nedopustil Lewandowski. Poliak sa presadil prvý raz od 23. septembra.

Odvtedy tri stretnutia pre zranenie vynechal a v šiestich neskóroval. Teraz sa trafil hneď dvakrát. Najskôr využil prácu Koundého a následne premenil pokutový kop. Pre svoje mužstvo zariadil v tejto sezóne desiaty bod (siedmimi gólmi). "Blaugranas" majú v tabuľke na treťom mieste 30 bodov, o dva menej ako Real Madrid a štyri strácajú na vedúcu Gironu. Alavés je štrnásty.

Sevilla - Real Betis 1:1

Sevillské derby víťaza nespoznalo. Hostia sa v 72. minúte ujali vedenia zásluhou Ayozeho, ale zakrátko vyrovnal Rakitič. Súboj bývalých spoluhráčov z Realu Madrid sa nekonal, pretože domáci Sergio Ramos bol iba na lavičke náhradníkov, zatiaľ čo Isco figuroval v základnej zostave. Sevilla sa v tabuľke nachádza na trinástom mieste a remizovali piaty raz po sebe, Betis je siedmy. Pre lodivoda Diega Alonsa to bola štvrtá remíza v úvodných štyroch zápoleniach na lavičke andalúzskeho celku. Stal sa len druhým manažérom po Corralovi z La Coruni (1997), ktorému sa niečo také podarilo. 

Atlético Madrid - Villarreal 3:1

Pred pár hodinami sa dohodol Diego Simeone s vedením na kontrakte do roku 2027 a spečatil ho nielen podpisom, ale aj tromi domácimi bodmi. Výraznou postavou stretnutia bol opäť raz Antoine Griezmann. V ostatných piatich kolách, do ktorých nastúpil, zaznamenal päť zásahov a pridal jednu asistenciu. Proti "žltej ponorke" strelil desať minút pred koncom víťazný zásah. Predtým asistoval Witselovi