Girona má na čele dvojbodový náskok. Vysoká výhra Realu, Rodrygo prispel k štyrom gólom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona má na čele dvojbodový náskok. Vysoká výhra Realu, Rodrygo prispel k štyrom gólom

Aktualizované
Rodrygo strelil dva góly a na rovnaký počet aj prihral.
Rodrygo strelil dva góly a na rovnaký počet aj prihral.Profimedia
Futbalisti Girony vyhrali v úvodnom zápase sobotného programu 13. kola španielskej La Ligy na pôde Raya tesne 2:1 a na čele tabuľky majú pred Realom Madrid náskok dvoch bodov. "Biely balet" na domácej pôde nedal žiadnu šancu Valenciu, ktorú porazil 5:0.

Real Madrid - Valencia 5:1

Real Madrid nemal s cestou k víťazstvu vážnejšie prekážky. Pri dvoch šanciach ho podržal Lunin, ale Carvajal otvoril skóre svojim jubilejným desiatym gólom na seniorskej úrovni a potom hrali prím brazílski mladíci. Vinícius strelil dva góly, rovnako aj Rodrygo, ktorý ale pridal hneď dve asistencie, takže sa podieľal na štyroch presných zásahoch. Pre "Los Blancos" ide o najvyššiu výhru v tejto sezóne.

Čisté konto Luninovi nakoniec pokazil Duro. Postaral sa už o svoj šiesty gól. Real neprehral vo všetkých súťažiach už desaťkrát po sebe, za posledné dva sa presadili celkovo osemkrát. Tréner Ancelotti druhý raz v rade nemohol počítať s Bellinghamom, ktorý má zranené rameno. V tabuľke je druhý, od dva body za Gironou a päť pred Barcelonou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Rayo Vallecano - Girona 1:2

Girona na pôde Raya prehrávala, ale ešte do prestávky vyrovnal svojim štvrtým gólom z posledných piatich zápasov a celkovo siedmym ukrajinský útočník Dovbyk, na ktorého po zmene strán nadviazal Sávio. Brazílčan v La Lige prispel už na osem zásahov (4+4). Katalánsky tím zaznamenal už jedenástu výhru a celkovo získal 33 bodov, čo znamená, že má na prvej priečke pred Realom náskok dvoch bodov. Girona sa ako prvý tím dostala cez hranicu tridsiatich gólov (31).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Almería - Real Sociedad 1:3

Kapitán hostí Oyarzabal strelil štvrtý gól v ostatných štyroch zápasoch a celkovo siedmy v tejto sezóne La Ligy, čím otvoril skóre. Almería síce vyrovnala zásluhou Arribasa, pre ktorého to bol prvý gól od 23. septembra, ale o troch bodoch pre favorita rozhodol nadstavený čas. Najskôr Fernández premenil pokutový kop a poistku pridal Zubimendi. Dve asistencie zaznamenal Elustondo. Real Sociedad vyhral po remíze a prehre, v tabuľke poskočil pred Betis na šieste miesto. Almería je naďalej posledná, ako jediná ešte nevyhrala a má len tri body. Navyše až 35 inkasovaných gólov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Granada - Getafe 1:1

Osasuna - Las Palmas 1:1

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore