Real porazil nováčika, no prišiel o Alabu. Girona je po ďalšej výhre lídrom La Ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real porazil nováčika, no prišiel o Alabu. Girona je po ďalšej výhre lídrom La Ligy
Real Madrid potvrdil rolu jasného favorita.
Real Madrid potvrdil rolu jasného favorita.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v zápase 7. kola La Ligy na domácej pôde proti nováčikovi z Las Palmasu. Girona potvrdila skvelú formu, po troch získaných bodoch z Villarrealu je opäť lídrom najvyššej španielskej súťaže.

Real Madrid - Las Palmas 2:0

Po prehre v madridskom derby spravil tréner Ancelotti v zostave celkovo päť zmien. Počas prvého polčasu mal Real jasne navrch, lenže veľké šance likvidoval ako na bežiacom páse brankár hostí Valles. Prvým gólom po príchode z hosťovania v milánskom AC ho prekonal až v závere úvodného dejstva Brahim. Horšou správou pre "Los Blancos" však je, že Alaba musel striedať so zranením.

Po zmene strán pridal druhý zásah Joselu, pre neho bol tretí počas aktuálneho ročníka La Ligy. Do hry sa po zranení vrátil Vinícius. Domáci si triumf nenechali zobrať a v tabuľke preskočili Barcelonu, dostali sa na druhé miesto o bod za vedúcu Gironu. Práve na jej pôde sa predstavia už v sobotu, takže pôjde o veľmi zaujímavý súboj 8. kola. Las Palmas malo paradoxne na Santiago Bernábeu lepšie držanie lopty.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Villarreal - Girona 1:2

Girona vyhrala aj na pôde Villarrealu a s devätnástimi bodmi je znova lídrom tabuľky La Ligy. Zároveň neprehrala v siedmom stretnutí La Ligy po sebe, čím vyrovnala svoj doterajší rekord. Katalánsky klub je doposiaľ jasne najpozitívnejším prekvapením nového ročníka.

"Žltá ponorka" síce viedla po premenej penalte Pareja, lenže zakrátko vyrovnal svojim druhým zásahom v druhom stretnutí za sebou Dovbyk. Asistoval mu Sávio, ktorého bilancia z ostatných troch duelov je 2+3. Víťazný zásah zaznamenal premiérovým gólom za Gironu obranca Eric García hosťujúci z Barcelony. Prihrával mu menovec Aleix García.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Athletic Bilbao - Getafe 2:2

Cádiz - Rayo Vallecano 0:0

Valencia - Real Sociedad 0:1

Real Sociedad potvrdil dobrú formu, veď v tejto sezóne prehral z ôsmich zápasov iba proti Realu Madrid. Na horúcej pôde Valencie strelil jediný gól Carlos Fernández, bol to jeho prvý zásah v ročníku a len tretí od štartu sezóny 2020/21. Kieran Tierney si pri ňom zapísal premiérovú asistenciu za tento tím.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore