Bez ter Stegena, ale s de Jongom. Zlomí Barcelona kliatbu Vallecana?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bez ter Stegena, ale s de Jongom. Zlomí Barcelona kliatbu Vallecana?

Podarí sa Xavimu vymyslieť víťazný herný plán a po štyroch zápasoch zdolať Rayo?
Podarí sa Xavimu vymyslieť víťazný herný plán a po štyroch zápasoch zdolať Rayo? Profimedia
Šéf barcelonskej lavičky Xavi Hernández (43) má pred náročným návratom po reprezentačnej prestávke do ligového kolotoča hlavu plnú starostí. Nielenže sa musí zaobísť bez dvoch hráčov základnej zostavy, ale so svojím mužstvom zavíta v rámci 14. kola k "neobľúbenému" Rayu Vallecano.

Rayo - Barcelona (sobota, 14:00)

Xavi Hernández na predzápasovej tlačovej konferencii potvrdil, že Marc-André ter Stegen, ktorý si privodil menšie zranenie chrbta počas uplynulej reprezentačnej prestávky v národnom tíme, vynechá sobotňajší zápas a jeho miesto zaujme Iñaki Peña. "Iñaki je stopercentne pripravený. Absolútne mu dôverujeme," nezaváhal hlavný lodivod pred novinármi.

Tréner "Blaugranas" prezradil najmä svoje očakávania pred náročnou skúškou. Tri prehry a jedna remíza. To je štatistika z ostatných štyroch meraní síl s Rayom Vallecano. Vo Vallecas uspela Barcelona naposledy v úvode novembra 2018. Odvtedy dvakrát prehrala (1:2, 0:2). Pozitívom pre tím i fanúšikov je uzdravenie Frenkieho de Jonga, ktorý je k dispozícii a môže hrať.

Lodivod obhajcu titulu La Ligy sa nevyhol ani otázke ohľadom vzťahu s trénerom Španielska Luisom de la Fuentem, na ktorého hlavu sa zniesla vlna kritiky po vážnom zranení Gaviho (roztrhnutý predný skrížený väz). Rovnakým zranením si v roku 2005 prešiel aj Xavi.  

De la Fuente

"Nie, s de la Fuentem mám veľmi dobrý vzťah. Zavolal mi v pondelok či utorok a rozprávali sme sa. Nevnímam to ako problém trénerského vedenia, ale nabitého kalendára. Vzhľadom na jeho vek odohral veľa zápasov, čo bolo dôvodom zranenia, ako aj smoly."

Jeho skúsenosti so zranením kolena

"Hovoril som s ním (s Gavim) o tom. Mal som osobnú skúsenosť, ktorá ma urobila lepším futbalistom. Najmä zrelším. Uvedomoval som si, že sa musím o seba viac starať, robiť prevenciu. Keď treba, dbať na detaily. Odvtedy som sa stal profesionálnejším. Nevynechávajte žiadne regeneračné dni, zotavujte sa čo najlepšie. Je veľmi dôležité dobre regenerovať a najmä sa zotaviť po takomto zranení."

Náhrada za Gaviho

"Som v každodennom kontakte s vedením. Čokoľvek budeme považovať za vhodné, oznámime to. Vedenie pozná moju pozíciu a ja zasa ich. Rozumieme si. Uvidíme, čo sa dá robiť a uvidíme, či sa nám podarí priviesť hráča."

Rayo 

"Majú veľmi dobrých hráčov. Bude to pre nás ťažké, pretože nastúpime na intenzívnom ihrisku. Sú šikovní v získavaní druhých lôpt. Po reprezentačnej prestávke je to naozaj ťažký začiatok."