Valjent pomohol Malorke udržať čisté konto, Sevilla zachraňovala aspoň bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Valjent pomohol Malorke udržať čisté konto, Sevilla zachraňovala aspoň bod

Valjent potvrdil, že je veľkou oporou Malorky.
Valjent potvrdil, že je veľkou oporou Malorky.Profimedia
Futbalisti UD Las Palmas vyhrali v zápase 11. kola španielskej La Ligy proti Almeríi tesne 2:1. Malorka si doma rozdelila body s Getafe po bezgólovej remíze.

Almería - Las Palmas 1:2

Skóre stretnutia otvoril svojim prvým gólom v tejto sezóne Munir, ktorý sa presadil iba štvrtý raz počas kalendárneho roka 2023. Vyrovnal Ramazani, ten sa presadil premiérovo od polovice februára a iba druhý raz tento rok, no tri body pre nováčika zabezpečili v štvrtej minúte nadstavenia striedajúci Kaba. Aj on si otvoril účet, avšak raz stihol skórovať za Midtjylland v predkole EL, odkiaľ v lete na Kanárske ostrovy prišiel. Las Palmas sa vezie na nováčikovskej eufórii, uspel už štvrtý raz a je v polovici tabuľky. Almería naopak stále čaká na prvé víťazstvo, na poslednej 20. priečke má iba tri body. Slovenský záložník Martin Šviderský dlhodobo laboruje so zraneným kolenom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

FC Barcelona - Real Madrid 1:2

Všetko dôležité z El Clásica nájdete v našom samostatnom článku.

RCD Mallorca - Getafe 0:0

Slovenský obranca Martin Valjent znova bol v základnej zostave Malorky a odohral kompletnú minútáž. Jeho krajan Dominik Greif opäť figuroval iba na lavičke náhradníkov. Ostrovný tím zaznamenal štvrtú remízu z posledných piatich zápasov, ale nevyhral už šesťkrát po sebe a ostáva pätnásty. Podobne je na tom Getafe, ktoré remizovalo dokonca piaty raz v rade a nevyhrali sedemkrát.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Cádiz - Sevilla 2:2

Sevilla pokračuje v zlom úvode sezóny, remizovala tretí raz po seba a s desiatimi bodmi je až na trinástom mieste, Cádiz má rovnaký počet na štrnástej priečke. Sergio Ramos sa síce už tešil zo svojho prvého gólu po návrate do materského tímu, ale zobral mu ho VAR. Domáci sa dostali do vedenia 2:0, následne znížil Ocampos a vyrovnať dokázal Rakitič. Chorvát sa presadil prvý raz od januára, kedy skóroval práve do siete Cádizu. Na domácej strane si dve asistencie pripísal Martí, naposledy pritom prihrával na gól ešte 22. augusta 2022.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore