Malorka vytrápila Barcelonu a získala bod. Sevillský päťgólový duel po dvoch rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Malorka vytrápila Barcelonu a získala bod. Sevillský päťgólový duel po dvoch rokoch
Aktualizované
Valjent bráni pozorne Lewandowského.
Valjent bráni pozorne Lewandowského.Profimedia
Úvodné súboje siedmeho kola mala La Liga na programe v utorok. Sevilla si poľahky poradila s Almeríou. V druhom dueli cestovala Barcelona na pôdu Malorky. Katalánci sa poriadne vytrápili a po piatich výhrach v rade sa museli uspokojiť "iba" s bodom.

Malorka - Barcelona 2:2

Už pred samotným výkopom mal pred sebou výzvu domáci lodivod Javier Aguirre. Skúsený tréner patrí do zoznamu kormidelníkov, ktorí zaznamenali vo svojej kariére najviac prehier proti Barcelone (18). Len Luis Aragonés a José Luis Mendilibar majú na konte viac (obaja 20). Ale 64-ročný stratég pripravil svoje mužstvo zodpovedne. V defenzívnej pätici nechýbal slovenský stopér Martin Valjent, ktorý odohral 90 minút. Aj vďaka nemu nemali hráči "Blaugranas" dostatok priestoru. 

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Ako prvý potvrdil fazónu proti favoritom Vedat Muriqi. Spolu s Joseluom Matom jediný, ktorý od štartu minulého ročníka dokázal prekonať brankára Barcelony, Atlética i Realu Madrid. V závere prvého dejstva ale vyrovnal Raphinha. Po Lewandowskom len druhý hráč Barcy s dvojcifernou hranicou zásahov v roku 2023 (10). Od začiatku tejto sezóny strelil spomedzi všetkých hráčov najviac gólov spoza šestnástky - štyri. Aby toho nebolo málo, tak odohral šiesty súboj, v ktorom si okrem gólu pripísal aj asistenciu. 

Futbalisti Xaviho Hernándeza majú problém najmä v defenzíve. Pretože krátko po vyrovnaní vrátil vedenie Malorke Prats. Asistoval mu neúnavný Muriqi. Bol to ôsmy gól, ktorý Barcelona v siedmom vystúpení inkasovala. Ide o rovnaký počet ako v úvodných 25 kolách minulej sezóny. Obhajca majstrovskej trofeje prišiel o jedenásťzápasovú víťaznú sériu s Malorkou. Od prehry ho zachránil striedajúci Fermín López. Domáci si pripísali šiesty bod.

Sevilla - Almería 5:1

O víťazstve bolo rozhodnuté prakticky krátko po polhodine. Sevillčania sa presadili trikrát a po zmene strán mierili presne ešte dvakrát. Lukébakio, ktorý zvyšoval na rozdiel dvoch zásahov, sa stal len piatym hráčom, ktorému sa v tomto storočí podarilo ako novicovi v kádri presadiť v dvoch po sebe idúcich domácich zápasoch. Napodobnil Pabla Sarabiu, Rafu Mira s Aleixom Vidalom a Renata. 

Z pohľadu domácich to bol výnimočný večer, aký naposledy zažili v októbri 2021, keď piatimi zásahmi zostrelili Levante. Rovnako aj vtedy pálilo ostrými päť rôznych strelcov. Len na lavičke zostal Sergio Ramos, ktorý po návrate do klubu vynechal druhý súboj v rade. V ostatných dňoch ho trápil svalový problém. 

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

Andalúzania ťahajú sériu troch kôl bez prehry. Napriek tomu, bol to ešte len ich druhý trojbodový zápis v prebiehajúcom ročníku. Stále majú kolo k dobru, keďže s Atléticom Madrid nehrali pre nepriazeň počasia. Almería na premiérový triumf v ročníku čaká. S dvomi bodmi a skóre 8:18 je posledná. Slovenský futbalista Martin Šviderský dlhodobo laboruje s roztrhnutým predným skríženým väzom.