Forma Rodryga graduje. Bellingham prekonal Cristiana Ronalda a Real je na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Forma Rodryga graduje. Bellingham prekonal Cristiana Ronalda a Real je na čele

Real Madrid sa môže v aktuálnej sezóne oprieť o svoje ofenzívne klenoty.
Real Madrid sa môže v aktuálnej sezóne oprieť o svoje ofenzívne klenoty.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid poskočili po 14. kole na prvé miesto španielskej La ligy. V nedeľňajšom stretnutí potvrdili pozíciu favorita, keď na ihrisku Cádizu triumfovali 3:0. Na prvom mieste majú náskok jeden bod na Gironu, ktorú však v pondelok čakala dohrávka kola proti Bilbau.

Cádiz - Real Madrid 0:3

V deviatom vystúpení v rade neuspeli futbalisti Cádizu. V prebiehajúcom ročníku majú na konte iba 10 bodov a nachádzajú sa na chvoste tabuľky. Kormidelník Sergio González nedokázal nájsť víťaznú taktiku na Real Madrid ani v dvanástom súboji (0-2-10). Naopak, opačné starosti majú futbalisti z hlavného mesta, ktorí budú čakať na pondelkový výsledok Girony. O ich tri body sa postaral Rodrygo. Dva góly dal, Bellinghamovi naň prihral. Je ešte len november a reprezentant "Albionu" vyrovnal svoje strelecké štatistiky z minulej sezóny. V poradí štrnástym gólom prekonal aj Cristiana Ronalda (13), pretože nikto pred ním nestrelil v pätnástich zápasoch takýto počet zásahov.

So zaujímavým zápisom sa môže pýšiť aj Rodrygo. V 21. storočí sa stal tretím hráčom "bieleho baletu", ktorému sa v La Lige podarilo v dvoch kolách po sebe zariadiť tri presné zásahy. Pred ním to sedemkrát dokázal Cristiano Ronaldo a v jednom prípade uspel Gonzalo Higuaín. Dvadsaťdvaročný Brazílčan strelil gól v treťom ligovom súboji v rade, čo zvládol premiérovo naprieč všetkými súťažami v 183 doterajších vystúpeniach. 

La liga - 14. kolo:

Villarreal - Osasuna 3:1

Real Sociedad - Sevilla 2:1

Betis - Las Palmas 1:0