Barca piaty raz po sebe nenašla recept na Rayo. Xavi: Musíme byť sebakritickí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barca piaty raz po sebe nenašla recept na Rayo. Xavi: Musíme byť sebakritickí

Odkedy zasadol na lavičku Barcelony, Xavi proti Rayo Vallecano nezvíťazil.
Odkedy zasadol na lavičku Barcelony, Xavi proti Rayo Vallecano nezvíťazil.Profimedia
Futbalisti FC Barcelona pridali v sérii nevýrazných výsledkov ďalšie zakopnutie na pôde Raya Vallecana (1:1). Nad obhajcov titulu sa v tabuľke španielskej La Ligy dostali o skóre hráči Atlética Madrid, ktorí doma zvládli duel s Malorkou (1:0).

Dominancia bez potrebnej agresivity

Katalánci tradične dominovali v hre s loptou, no viac príležitostí si vypracovali domáci. Vallecano zamestnalo Iňakiho Peňu, ktorý nahradil zraneného ter Stegena, štyrmi streleckými pokusmi. Jeden z nich zapadol za tímovú dvojku "Blaugranas" v 39. minúte.

Lopta sa odrazila k Unaiovi Lopezovi, ktorý spoza hranice tridsiatich metrov využil nepriehľadnú situáciu a poslal Vallecano do vedenia. "V prvom polčase sme dominovali, ale neboli sme dostatočne agresívni, aby sme sa presadili," uviedol tréner Barcelony Xavi.

Favorit v druhom dejstve zachránil aspoň bod v 82. minúte, keď si center Alejandra Baldeho zrazil do vlastnej brány obranca Florian Lejeune.

"Dali sme gól, mohli sme pridať aj ďalšie. Ak chceme vyhrať ligu, musíme takéto zápasy vyhrať. Musíme byť sebakritickí, v tejto sezóne nás príliš veľa stojí každý strelený zásah," poznamenal šéf lavičky, ktorého mužstvo hralo už bez zraneného stredopoliara Gaviho, no s uzdraveným Frenkiem de Jongom.

Rayo - Barcelona 1:1

Tím získal v záverečnej pätnásťminútovke v prebiehajúcej sezóne pätnásty bod. Zároveň pokračuje v mizernej sérii proti Vallecanu, ktoré nezdolal v piatich stretnutiach po sebe (0-2-3). 

Girona s Realom môžu v tabuľke odskočiť

Holanďan sa vrátil do zostavy Barcelony po dvojmesačnej pauze spôsobenej zranením členka. "Nehrali sme dobre, neboli sme na úrovni, akú môžeme dosahovať. Musíme pracovať na zlepšení," povedal 26-ročný holandský stredopoliar.

Gavi si roztrhol predný skrížený väz v kolene a má pred sebou niekoľkomesačnú rekonvalescenciu. Jeho spoluhráči 19-ročného mladíka podržali, keď si obliekli na seba tričká s nápisom: "Sme s tebou Gavi."

Zaváhanie Barcelony využilo na posun v tabuľke Atlético Madrid. Víťazstvo "Los Colchoneros" nad Mallorcou (1:0) zariadil 170. gólom za Atlético francúzsky útočník Antoine Griezmann. Ten sa zároveň priblížil ku klubovému rekordérovi v počte presných zásahov Luisovi Aragonésovi (173). Míľnik dosiahol stredopoliar Atlética Koke, ktorý odohral 600. duel za Madridčanov.

Na čele je naďalej prekvapivo Girona, ktorá má dvojbodový náskok pred Realom. Obaja majú pred sebou svoje súboje. Girona v pondelok doma s Bilbaom, "biely balet" v nedeľu v Cádize.