Jedenásť minút a dosť. Cancelo má poškodené postranné väzy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jedenásť minút a dosť. Cancelo má poškodené postranné väzy

Cancela čaká takmer mesačná pauza.
Cancela čaká takmer mesačná pauza.Profimedia
Portugalský futbalista João Cancelo (29) z FC Barcelona utrpel vo štvrtkovom zápase španielskej La Ligy proti Las Palmas (2:1) poškodenie kolenných väzov. V stretnutí skončil už po jedenástich minútach.

Pravý obranca "Blaugranas" duel proti tímu z Kanárskych ostrovov nedohral a nútene striedal v 11. minúte. "Testy vykonané v piatok ukázali, že Cancelo má natiahnutý mediálny postranný väz v ľavom kolene. Zatiaľ nepoznáme dĺžku jeho rekonvalescencie, ani dátum návratu," uviedol klub vo vyhlásení. Odhadovaná doba je zhruba 2-3 týždne.

Dvadsaťdeväťročný Portugalčan tak s určitosťou vynechá najbližšie pohárové zápolenia. Barcelona sa v nedeľu predstaví na pôde Barbastro v rámci Copa del Rey. Následne 11. januára má pred sebou španielsky Superpohár s Osasunou. Ak uspeje, vo finále vyzve úspešnejšieho z madridskej dvojice Atlético - Rea.

Cancelo pôsobí v katalánskom klube od septembra, keď prišiel na hosťovanie z Manchestru City. V doterajšom priebehu ročníka nastúpil do šestnástich duelov, v ktorých sa dvakrát presadil gólov a v jednom prípade asistoval na presný zásah.