Greenwood zvládol ťažké obdobie a žiari v Španielsku. Túži po ňom Barcelona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Greenwood zvládol ťažké obdobie a žiari v Španielsku. Túži po ňom Barcelona

Greenwood by mohol v lete zamieriť do Barcelony.
Greenwood by mohol v lete zamieriť do Barcelony.Profimedia
Barcelona snáď musí vedieť čarovať. O finančných problémoch klubu informovali všetky médiá, katalánskemu gigantovi môže hroziť strata Ligy majstrov až na tri roky, ale vedenie klubu aj tak plánuje nákup posíl. Najnovšou letnou akvizíciou by mohol byť Mason Greenwood (22). Barca je zaňho pripravená ponúknuť až 40 miliónov libier a pre hráča má neodolateľný bonus - dres s číslom desať, ktorý nosil legendárny Lionel Messi (36).

Barcelona je v lete pripravená ponúknuť za Greenwooda vysokú sumu. Útočník Manchestru United, ktorý je momentálne na hosťovaní v Getafe, žiari v španielskej lige a logicky priťahuje pozornosť. Talentovaný hráč už strelil päť gólov a pridal štyri asistencie, pričom Getafe je momentálne na ôsmom mieste v La Lige a tiež má záujem získať ho na prestup. Barcelona má však zrejme tiež svoj vlastný plán, pričom bonusom je Messiho ikonické číslo desať.

Argentínsky majster sveta a osemnásobný držiteľ Zlatej lopty Messi opustil Barcelonu v auguste 2021 a jeho číslo bolo odovzdané Ansuovi Fatimu. Ten však nepotvrdil ambície do neho vkladané a v septembri zmizol z Camp Nou na hosťovanie do anglického Brightonu. Odvtedy za Barcelonu s desiatkou na chrbte nikto nehral. Teraz by však mala prilákať rodáka z Bradfordu Greenwooda.

Greenwood a jeho kariérna bilancia.
Greenwood a jeho kariérna bilancia.Flashscore

Ten sa snaží reštartovať svoju kariéru. Na Ostrovoch čelil obvineniam z pokusu o znásilnenie, násilného správania a útoku na osobu, ktorej mal ublížiť. Obvinenia však boli vo februári stiahnuté. Greenwood sa potom v auguste rozhodol odísť z United, hoci manchesterský klub mal záujem, aby pokračoval v kariére na Old Trafforde. Nakoniec sa jeho novým zamestnávateľom stal španielsky klub Getafe. Otázkou je, kam bude smerovať jeho ďalšia kariéra.