Manchester United dospel k záveru a ponúkol vyhlásenie: Greenwood v klube končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United dospel k záveru a ponúkol vyhlásenie: Greenwood v klube končí

Anglický talent musí opustiť giganta Premier League.
Anglický talent musí opustiť giganta Premier League.Profimedia
Vedenie Manchestru United rázne rozhodlo o futbalovej budúcnosti Masona Greenwooda (21). Mladý útočník si musí hľadať iné pôsobisko, vo farbách "Red Devils" už totiž hrávať nebude.

Vyplynulo to z ukončenia interného vyšetrovania obvinení, ktoré boli voči Greenwoodovi vznesené. Na začiatku minulého roka bol Mason obvinený z pokusu o znásilnenie, z ublíženia na zdraví a nátlakového správania. Samotný hráč všetko poprel.

V drese United sa naposledy objavil 22. januára 2022, keď počas domáceho súboja Premier League proti West Hamu odohral 81 minút. Odvtedy sa jeho meno spájalo s neslávnou kauzou, čo zapríčinilo dlhú pauzu od futbalu.

The Athletic pred časom spomínal, že klub mal vypracované materiály k návratu hráča. Rovnako tak bolo určené, ako sa o ňom budú vyjadrovať na sociálnych sieťach, ako ho majú fotiť na tréningoch a čo o ňom bude pre verejnosť rozprávať tréner Erik ten Hag. 

V posledných dňoch ale došlo k veľkému zvratu - viacerí zamestnanci hrozili odchodom, proti návratu Greenwooda sa postavili aj viaceré hráčky ženského tímu a informácie zo zakúlisia začali unikať do rúk médií. Klub sa k celej situácii vyjadril na svojom oficiálnom webe.

"Náš proces sa začal vo februári 2023 po tom, čo boli všetky obvinenia proti Masonovi zrušené. Počas celého procesu sme brali do úvahy želania, práva a perspektívu údajnej obete spolu s normami a hodnotami klubu a snažili sme sa zhromaždiť čo najviac informácií a súvislostí," znelo okrem iného vo vyhlasení Manchestru.

"Na základe dôkazov, ktoré sme mali k dispozícii, sme dospeli k záveru, že materiál zverejnený na internete neposkytoval úplný obraz a že Mason nespáchal trestné činy, v súvislosti s ktorými bol pôvodne obvinený. Napriek tomu, ako dnes Mason verejne priznáva, urobil chyby, za ktoré preberá zodpovednosť," uvádza sa ďalej v stanovisku anglického giganta, ktorý doplnil aj záverečné uznesenie:

"Všetci zainteresovaní vrátane Masona si uvedomujú ťažkosti, ktoré súvisia s jeho opätovným začiatkom kariéry v Manchestri United. Preto sme sa vzájomne dohodli, že najvhodnejšie by bolo, keby tak urobil mimo Old Trafford. Teraz budeme s Masonom pracovať na dosiahnutí tohto výsledku.“

K nepríjemnosti sa pre Sky Sports vyjadril aj Mason Greenwood. Prinášame vám skrátené vyhlásenie futbalistu.

"Bol som vychovaný tak, aby som vedel, že násilie alebo zneužívanie v akomkoľvek vzťahu je zlé. Neurobil som veci, z ktorých som bol obvinený, vo februári som bol zbavený všetkých obvinení. Plne však uznávam, že som vo svojom vzťahu urobil chyby a beriem na seba časť zodpovednosti za situácie, ktoré viedli k príspevku na sociálnych sieťach.“

Následne anglický talent potvrdil, že k spomínanému záveru sa dopracoval po vzájomnej dohode s vedením klubu.

"Dnešné rozhodnutie bolo súčasťou procesu spolupráce medzi Manchestrom United, mojou rodinou a mnou. Najlepšie pre nás všetkých je, aby som pokračoval vo svojej futbalovej kariére mimo Old Trafford. Ďakujem klubu za podporu, ktorú mi poskytoval od mojich siedmich rokov. Vždy bude existovať časť môjho ja, ktorá bude patriť United," vysvetlil.