Greenwood odchádza z United. Zatiaľ iba dočasne, hosťovať bude v Getafe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Greenwood odchádza z United. Zatiaľ iba dočasne, hosťovať bude v Getafe

Greenwood z Manchestru United prichádza do Getafe na hosťovanie.
Greenwood z Manchestru United prichádza do Getafe na hosťovanie.Profimedia
Útočník Manchestru United Mason Greenwood (21) bude hosťovať do konca aktuálnej sezóny v La Lige, konkrétne v Getafe, informovali v noci z piatka na sobotu oba zúčastnené celky.

United v auguste uviedli, že bezprostredná budúcnosť Greenwooda nebude spojená s Old Traffordom, aby sa odchovanec klubu vyhol "rozptyľovaniu" po obvineniach z napadnutia a pokusu o znásilnenie. United Greenwooda suspendovali v januári 2022, keď sa obvinenia voči nemu objavili na sociálnych sieťach.

Všetky trestné obvinenia proti nemu boli vo februári 2023 stiahnuté, pričom prokuratúra uviedla, že to bolo spôsobené "odstúpením kľúčových svedkov a nových materiálov, ktoré vyšli najavo".

Vo vyhlásení pre britské médiá Greenwood uviedol, že "urobil chyby", ale dodal: "Neurobil som veci, z ktorých som bol obvinený."

Po piatkovom oznámení dohody o hosťovaní v Getafe United vo svojom vyhlásení napísali: "Tento krok umožňuje Greenwoodovi začať obnovovať svoju kariéru mimo Manchesteru United. Klub bude aj naďalej poskytovať podporu Masonovi a jeho rodine počas tohto prechodného obdobia."

O Greenwooda malo počas posledného dňa prestupového obdobia záujem aj talianske Lazio, avšak rímskemu celku sa nepodarilo transfer dotiahnuť do konca vzhľadom na skoršiu uzávierku.

Informácií o štruktúre hosťovania je momentálne menej. Hovorí sa však o tom, že Manchester United žiadal od záujemcov platbu za hosťovanie a zároveň chcel, aby dočasný zamestnávateľ hradil plný plat futbalistu. Či sa to tak stalo aj v prípade Getafe, zatiaľ jasné nie je.