Trápenie Sevilly pokračuje, doma nestačila na Bilbao. Za Barcelonu debutoval Roque

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trápenie Sevilly pokračuje, doma nestačila na Bilbao. Za Barcelonu debutoval Roque

Sevilla prežíva katastrofálnu sezónu.
Sevilla prežíva katastrofálnu sezónu.Profimedia
19. kolo španielskej La Ligy ponúklo vo štvrtok porciu troch zápasov. Z výhier sa tešia hráči Osasuny, Bilbaa a Barcelony. Kríza Sevilly sa aj naďalej prehlbuje.

Osasuna - Almería 1:0

Rozhodujúci zásah zaznamenal v prvom dejstve chorvátsky útočník Ante Budimir, ktorý vo víťaznom stretnutí skóroval prvýkrát od októbra. Od tej doby sa autor deviatich ligových gólov presadil v ďalších troch dueloch, ani raz to však na plný bodový zisk nestačilo. Hostia tak prvú polovicu sezóny ukončili ďalšou prehrou a aj naďalej uzatvárajú tabuľku, pričom v aktuálnom ročníku ešte nevyhrali.

Sevilla - Athletic Bilbao 0:2

Sevilla doma naplno nebodovala už šiestykrát v rade. Klub prehral 9 z 19 ligových duelov v aktuálnej sezóne, čo je najhoršia bilancia od ročníka 2023/13 (taktiež 9). Navyše má na konte len tri víťazstvá, čo sa naposledy stalo v období 1999/00, vtedy z najvyššej súťaže vypadla.

O osude stretnutia rozhodol po polhodine hry hlavou Mikel Vesga, tri body pre Bilbao spečatil Aitor Paredes. Obranca vychovaný akadémiou Baskov zaznamenal svoj prvý gól za A-mužstvo.

Las Palmas - Barcelona 1:2

Xaviho zverenci predviedli ďalší nevýrazný výkon, proti celku z Kanárskych ostrovov v prvom polčase ani raz nedokázali vystreliť na bránu. V 12. minúte navyše zafungovala spolupráca dvoch hráčov, ktorí prešli slávnou akadémiou La Masia, keď prihrávku Sandra Ramíreza poslal do siete Munir El Haddadi. "Blaugranas" vyrovnali po necelej hodine hry a obrat dokončili v nadstavenom čase po úspešne premenenom pokutovom kope Gündogana. Ten strelil svoj tretí presný zásah v sezóne. V 78. minúte vybehol na trávnik debutant Vitor Roque, osemnásťročná akvizícia z Brazílie.

Žiadny tím nezískal viac bodov vďaka gólom v posledných 15 minútach aktuálnej ligovej sezóny ako práve Barcelona, zatiaľ čo len Celta Vigo (12) a Almería (8) stratili v tomto období viac ako Las Palmas (6, rovnako ako Valencia a Real Sociedad).

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore