Ancelotti si zamiloval šéfovať Realu. Dúfa, že na lavičke tímu bude aj po roku 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti si zamiloval šéfovať Realu. Dúfa, že na lavičke tímu bude aj po roku 2026

Skúsený kouč chce zotrvať v Reale čo najdlhšie.
Skúsený kouč chce zotrvať v Reale čo najdlhšie.Reuters
Carlo Ancelotti (64) povedal, že chce zostať v Reale Madrid aj po roku 2026. Talian minulý týždeň podpísal v španielskom klube dvojročné predĺženie zmluvy, netají však svoju náklonnosť k španielskemu veľkoklubu.

Úspešný tréner, ktorého predchádzajúca zmluva mala vypršať koncom júna 2023, je v Reale od roku 2021, predtým viedol klub v období 2013 až 2015. Do metropoly Španielska priniesol jeden ligový titul, spolu s dvomi trofejami Ligy majstrov a dvomi prvenstvami z MS klubov.

"Moja zmluva by sa skončila 30. júna. Klub sa rozhodol urobiť to teraz, pretože je spokojný s našou prácou," povedal Ancelotti novinárom v utorok pred domácim zápasom s Malorkou a pokračoval:

"Neviem, či to bude moje posledné pôsobenie vo funkcii trénera. Netuším, čo sa stane, keď tu skončím. Možno tu budem ešte v roku 2026, záleží na tom, aký budem úspešný. Chcel by som byť trénerom Realu do 2026 a dúfam, že tu budem pokračovať aj v rokoch 2027 či 2028, pretože tu chcem zostať."

Pred podpisom predĺženia kontraktu bol Talian spájaný s odchodom k brazílskemu národnému tímu, pričom bývalý prezident Brazílskej futbalovej federácie (CBF) Ednaldo Rodrigues sa vyjadril, že práve lodivod "Los Blancos" je preferovaným kandidátom. Ancelotti však uviedol, že bolo vždy jeho prioritou zostať v Reale.

"Ednaldo už teraz nie je prezidentom a všetko išlo tak, ako som chcel, pretože som schopný tu zostať. Premýšľanie o tom, že budem trénerom Brazílie, bolo vzrušujúce, ale neviem, či ma budú chcieť v roku 2026. Ťažko povedať, či budú s týmto rozhodnutím spokojní," vyjadril sa kormidelník. Real je po 18 zápasoch na čele La Ligy pred Gironou o skóre.

Tabuľka La Ligy.
Tabuľka La Ligy.Flashscore