Chceme dominovať a presadiť náš spôsob hry, hlási Xavi pred finálovým El Clásicom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chceme dominovať a presadiť náš spôsob hry, hlási Xavi pred finálovým El Clásicom

Xavi chce doviesť Barcelonu k triumfu v Superpohári.
Xavi chce doviesť Barcelonu k triumfu v Superpohári.AFP
Tréner Barcelony Xavi Hernandéz (43) v sobotu priznal, že úhlavný rival Real Madrid má pred vyvrcholením Superpohára lepšiu formu. Takisto ale trvá na tom, že jeho tím disponuje pred vzájomným finále potrebnou silou a môže obhájiť zisk cennej trofeje.

Saudská Arábia a KSU Stadium v Rijáde sa tešia na El Clásico. Španielski giganti sa stretnú v nedeľňajšom finále, ktoré bude reprízou minuloročného súboja. V januári 2023 uspeli Katalánci pomerom 3:1 a získali prvú trofej za Xaviho éry na lavičke.

Barcelona následne vyhrala aj La Ligu, ale tím v tejto sezóne zaostáva za vedúcim Realom o sedem bodov. Kormidelník trvá na tom, že má v rukách víťazný projekt. "Budeme sa snažiť dominovať v hre, presadiť našu identitu, spôsob hry a ovládnuť loptu. Prichádzame v trochu slabšej forme ako Real, ale keď sa lopta rozohrá, favorit zrazu neexistuje," povedal Xavi na tlačovej konferencii.

Bývalý stredopoliar zdôraznil, že po úspechu v minulej sezóne je pred finále aktuálne pokojný: "V hre je trofej, prichádzam v oveľa pohodlnejšej pozícii ako pred rokom - vyhrali sme a ukázali, že ide o víťazný projekt, som pokojnejší. Madridčania sú vždy hladní, ale toto je silná 'Barca', sme na scéne, ktorá je ideálna, dáva mi to veľkú motiváciu. Dáme do toho všetko."

Carlo Ancelotti uviedol, že obranca Dani Carvajal už je fit a môže hrať napriek tomu, že v piatok netrénoval so svojimi spoluhráčmi. Šéf lavičky "Los Blancos" nechcel prezradiť, či v bráne nastúpi Kepa Arrizabalaga alebo Andrij Lunin: "Momentálne nemám pocit, že by som mohol vybrať jedného na štart a jedného na striedačku, a myslím, že obaja to chápu."

Taliansky kouč má šancu vyrovnať sa Zinedinovi Zidanovi ako druhý najúspešnejší tréner klubu v histórii, ak mu víťazstvo vo finále prinesie 11. trofej pri kormidle celku z hlavného mesta. Miguel Muňoz ich ako manažér Realu v rokoch 1960 až 1974 získal 14, vrátane deviatich titulov v La Lige a dvoch európskych pohárov.