Vybavené za 39 minút. Vinícius zostrelil hetrikom Barcelonu, Superpohár v rukách Realu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vybavené za 39 minút. Vinícius zostrelil hetrikom Barcelonu, Superpohár v rukách Realu
Vinícius sa stal hviezdou zápasu.
Vinícius sa stal hviezdou zápasu.Profimedia
Slávne derby medzi Realom Madrid a Barcelonou vo finále Superpohára malo jasný priebeh. "Biely balet" sa so súperom nemaznal a po výsledku 4:1 oslavuje 13. zisk prestížnej trofeje.

Real Madrid - Barcelona 4:1

El Clásico sa rovnako ako semifinálové zápasy odohralo v Rijáde na štadióne klubu Al-Nassr, za ktorý hráva bývalá hviezda madridského celku Cristiano Ronaldo. A práve jeho nástupca s číslom 7 na seba upútal pozornosť, pretože už po 39 minútach skompletizoval hetrik.

Zápas odštartoval ofenzívnou smršťou Realu, ktorá rezultovala do úvodného gólu v 7. minúte, "Viniho" vyslal do úniku skvelým pasom Jude Bellingham. Ten istý hráč následne zvýšil na 2:0 a Barcelona sa ocitla v úzkych. Nádej pre "Blaugranas" znamenal presný zásah Roberta Lewandowskeho po polhodine hry, poľský kanonier dobre trafil padajúcu loptu a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. O pár minút neskôr sa však Vinícius z bieleho bodu nemýlil a náskok Madridčanov sa opäť zvýšil.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Druhé dejstvo odštartovalo vo vlažnejšom tempe, Real však išiel do trojgólového trháku po chybe Koundého, ktorý pri obrannom zákroku priťukol loptu Rodrygovi a ten rozvlnil sieť. Barcelona dohrávala bez vylúčeného Araúja. Real tak oslávil zisk prvej trofeje v novom roku.

Vinícius sa stal prvým Brazílčanom, ktorý strelil hetrik proti Barcelone za Real Madrid, a takisto prvým hráčom, ktorý zaznamenal magickú trojku v Clásicu v Supercopa de España. "Biely balet" skóroval proti veľkému rivalovi štyrikrát v dvoch z posledných troch duelov (4:0 v Copa del Rey v apríli 2023 a dnes), čo je toľkokrát ako v predchádzajúcich 73 stretnutiach vo všetkých súťažiach.

Xavi je ôsmym trénerom Barcelony v celej histórii klubu, pod vedením ktorého mužstvo inkasovalo 4 alebo viac gólov v aspoň dvoch zápasoch proti Realu Madrid, prvým od čias Franka Rijkaarda (2:4 v apríli 2005 a 1:4 v máji 2008).