Real, Barcelona či Neapol? Španielsky talent smeruje do Al-Ahli. Hanebné, vraví Kroos

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real, Barcelona či Neapol? Španielsky talent smeruje do Al-Ahli. Hanebné, vraví Kroos

Gabriel Veiga prestúpi do saudskoarabskej ligy.
Gabriel Veiga prestúpi do saudskoarabskej ligy.Profimedia
Španielsky futbal má novú tému číslo jeden. Je ňou pripravovaný prestup talentovaného stredopoliara Gabriho Veigu (21) zo Celty Vigo do saudskoarabského klubu Al-Ahli. Ešte pred niekoľkými týždňami mala hviezda La Ligy namierené k talianskemu majstrovi z Neapolu. Podľa novinára Fabrizia Romana (30) je však nečakaný odchod na Blízky východ na spadnutie.

Je to prekvapenie. Pre mnohých veľký šok, keďže prestupy do Saudskej Arábie sa v posledných týždňoch týkali skôr hráčov v pokročilom futbalovom veku. V drvivej väčšine išlo o hviezdnych futbalistov po tridsiatke, ktorých zlákal saudský projekt.

Mladý španielsky stredopoliar v minulej sezóne odohral v La Lige 36 zápasov, strelil 11 gólov a na ďalšie štyri asistoval. Ešte pred niekoľkými dňami bol Veiga spájaný s klubmi ako Real Madrid, Barcelona a Liverpool. Minulý týždeň novinár Fabrizio Romano informoval, že Veigu napokon získa Neapol, ktorý je pripravený aktivovať predajnú klauzulu vo výške 40 miliónov eur.

Rokovania s "Partenopei" však stroskotali a mladý stredopoliar si ako náhradnú možnosť vybral Al-Ahli, kde sa stane spoluhráčom brankára Edouarda Mendyho, stredopoliara Francka Kessieho, Roberta Firmina či Riyada Mahreza.

Klub od leta vedie tréner Mathias Jaissle, ktorý predtým pôsobil v Salzburgu. Práve on mal byť kľúčovým faktorom pri presviedčaní reprezentanta Španielska do 21 rokov o tom, že ide o dobrý krok.

V podobnom duchu hovorí o prestupe aj tréner Celty Rafael Benítez. "Dohoda s Al-Ahli bude mať na Gabriho život výrazne pozitívny vplyv. Je síce trpké, že nás opúšťa taký skvelý hráč, ale tento prestup nám pomôže finančne."

Ako príklad Carrasco

Skúsený lodivod dodal, že odchod do Saudskej Arábie nie je len pre starších hráčov. Poukázal na skúsenosť s Yannickom Carrascom, ktorý tiež šiel hrať do Číny vo veku 24 rokov a neskôr sa vrátil do Európy, aby obliekal dres Atlética Madrid v Lige majstrov.

"Je to zmluva, ktorá zmení život nielen Gabrimu, ale aj jeho rodine. Je dôležité si uvedomiť, že ponúka príležitosť aj pre jeho blízkych. Hoci odchádza vo veku 20 rokov, môže sa neskôr vrátiť a hrať vo viacerých súťažiach," dodal Benítez.

Nemecký stredopoliar Toni Kroos však prestup do Saudskej Arábie určite nepochopil. "Hanebné," napísal na Instagram pod príspevok Fabrizia Romana, ktorý o Veigovom rozhodnutí informoval. Dlhoročná opora Realu však neskôr svoj komentár vymazala.

Ďalšie futbalové prestupy a špekulácie