Uverí, až keď to tak bude. Rose si nemyslí, že Bellingham proti jeho Lipsku nenastúpi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Uverí, až keď to tak bude. Rose si nemyslí, že Bellingham proti jeho Lipsku nenastúpi

Bellingham podľa informácií hrať nebude. Marco Rose si však myslí niečo iné.
Bellingham podľa informácií hrať nebude. Marco Rose si však myslí niečo iné.Reuters
Dostupnosť Judea Bellinghama (20) na zápas Realu Madrid s Lipskom v Lige majstrov sa po jeho víkendovom zranení zdala byť nepravdepodobná, ale manažér nemeckého klubu Marco Rose (47) tomu uverí, až keď to tak bude.

Bellingham opustil ihrisko v 57. minúte sobotňajšieho víťazstva Realu nad Gironou 4:0, v ktorom stredopoliar dvakrát skóroval. Jeho zamestnávateľ následne informoval, že mu bol diagnostikovaný výron ľavého členka. Rose v rozhovore pred utorňajším prvým zápasom osemfinále uviedol, že španielsky celok sa bez najlepšieho strelca La Ligy v Nemecku nepredstaví.

"Neverím, že bude mimo hry, kým zajtra naozaj nebude na štadióne," zdôraznil šéf lavičky Lipska na tlačovej konferencii. "Poznám Juda, urobí všetko pre to, aby mohol hrať zápas Ligy majstrov. Možno navštívi ďalších lekárov, aby bol fit. Veľa som toho čítal, ale uvidíme, či tu bude, alebo nie."

Rose vie všetko o kvalite Bellinghama, ktorého v ročníku 2021/22 trénoval v Borussii Dortmund, ale ani on nečakal, že v tejto sezóne vsieti už 16 ligových gólov spolu so štyrmi v najprestížnejšej klubovej súťaži.

"Myslím si, že je v správnom klube a urobil správny krok. Neprekvapuje ma, že urobil takýto dojem, ale to, že strieľa toľko gólov, ma trochu prekvapilo. Trénoval som ho rok, je to skvelý chlap a výborný futbalista s neuveriteľnou mentalitou," doplnil 47-ročný tréner.

Vďaka víťazstvu Realu nad nečakaným ašpirantom na titul Gironou si "biely balet" na čele La Ligy urobil päťbodový náskok a Rose si dobre uvedomuje, aký nebezpečný súper jeho tím čaká, či už s Bellinghamom, či bez neho.

"Sú v dobrej forme. Vedia, čo znamená hrať v tejto súťaži a vyhrať ju. Musíme sa sústrediť na všetkých, Brahima, Rodryga, Kroosa, Modriča... Všetci sú výborní. Mohol by som vymenovať aj ďalších. Máme dobré mužstvo, dobrých hráčov. Na ihrisku odovzdáme všetko a využijeme svoje šance. Chceme dosiahnuť pozitívny výsledok. Chceme byť konkurencieschopní s loptou, v jej držaní. Nikoho sa nebojíme," uzavrel tréner Lipska.

Lipsko - Real Madrid (utorok, 21:00)