Real Madrid strelil Girone štyri góly, na čele tabuľky má päťbodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid strelil Girone štyri góly, na čele tabuľky má päťbodový náskok
Aktualizované
Bellingham znova žiaril.
Bellingham znova žiaril.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v sobotnom zápase 24. kola španielskej La Ligy na domácej pôde nad Gironou 4:0 a na čele tabuľky majú päťbodový náskok.

Real Madrid - Girona 4:0

Real Madrid zvládol jeden z najdôležitejších zápasov sezóny výborne. Napriek tomu, že pre zdravotné problémy nemal k dispozícii žiadneho stopéra, tak pravý obranca Carvajal a defenzívny záložník Tchouameni na tejto pozícii zahrali ideálne a nedopustili žiadny inkasovaný zásah. Naopak, tím opäť potiahli najväčšie hviezdy.

Jude Bellingham sa postaral o dva góly, vďaka čomu je so 16 zásahmi najlepším strelcom La Ligy. Angličan je v 21. storočí najlepším strelcom spomedzi stredopoliarov, nikto iný ich počas jedného ročníka nedal viac ako trinásť. Vinícius sa presadil raz, pridal dve asistencie.

Real zdolal Gironu v oboch zápasoch sezóny prvýkrát v histórii. Úvodný duel ovládol pomerom 3:0. V závere ešte Joselu nepremenil pokutový kop. Girona prehrala v tejto sezóne iba dvakrát. Real Madrid má na čele tabuľky už päťbodový náskok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Alavés - Villarreal 1:1

Alavés ostáva na dvanástom mieste, pretože remizoval s trinástym Villarelom a naďalej ich delia dva body. Skóre stretnutia otvoril Samu Omorodion, ktorý skóroval v každom z posledných troch zápasov a dokopy strelil štyri góly. Tesne pred prestávkou vyrovnal Cuenca. Pre obrancu hostí to bol druhý zásah v sezóne.

Real Sociedad - Osasuna 0:1

Osasuna sa postarala o prekvapenie, pretože proti Realu Sociedad vyhrala prvýkrát od mája 2012. Medzitým šesťkrát remizovala a v jedenástich prípadoch prehrala. Tím z Pamplony sa vyhol tretej prehre po sebe, čo sa mu nestalo od sezóny 2021/22. O jediný presný zásah sa postaral chorvátsky zakončovateľ Ante Budimir. Ten patrí s dvanástimi gólmi medzi najlepších strelcov súťaže.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Las Palmas - Valencia 2:0

Domáci rozhodli o trojbodovom zápise v závere stretnutia. Skóre otvoril obranca Alex Suárez, ktorý zaznamenal svoj premiérový gól v ročníku. V prvom dejstve vyprodukovali hráči Las Palmas až 390 prihrávok, čo je ich polčasový rekord v španielskej lige.