Guardiola uspel v Kodani na štvrtý pokus. De Bruyne vybavil City do odvety výhodu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola uspel v Kodani na štvrtý pokus. De Bruyne vybavil City do odvety výhodu

Dvojica, ktorá robila defenzíve Kodani najväčšie problémy.
Dvojica, ktorá robila defenzíve Kodani najväčšie problémy.Profimedia
Úvodné stretnutie vyraďovacej časti prehralo City naposledy ešte v apríli 2019 vo štvrťfinále proti Tottenhamu (0:1). V utorok večer sa Kodani nepodarilo favorita zaskočiť. O všetkom podstatnom sa rozhodlo v prvom dejstve. Obhajca Ligy majstrov si do odvety vezie výhru 3:1. Odveta je na programe 6. marca na Etihad Stadium.

Kodaň - Manchester City 1:3

Slovenský reprezentant Denis Vavro mal vedľa seba na stopérskom poste novica v kádri Scotta McKennu, ktorý je v Kodani na hosťovaní z Nottinghamu Forest. Keď stál Škót naposledy proti City, prežil debakel 0:6. Úvodných pätnásť minút naznačilo, že to on, ale aj celá defenzíva domácich nebudú mať jednoduché. Obhajca európskej trofeje vyvíjal enormný tlak, z ktorého vyťažil v desiatej minúte otvárací zásah De Bruyne. Belgičan potvrdil, že je muž veľkých stretov. V 22. vyraďovacom dueli v rámci Ligy majstrov strelil desiaty zásah. Okrem toho má na konte jedenásť asistencií.

Asistoval mu Phil Phoden, ktorý zaznamenal jubilejnú päťdesiatu gólovú prihrávku naprieč všetkými súťažami. Celkovo v prvých pätnástich minútach "Citizens" vyprodukovali päť striel, dve na bránu a celkovo 1,21xG. Kodaň sa dostávala do stretnutia s favoritom pomaly. Na ich tempe bola badať 63-dňová zimná súťažná prestávka. V 21. minúte narobil Pepovi Guardiolovi vrásky na čele Jack Grealish, ktorý pre svalový problém opustil trávnik. V druhej polovici prvého dejstva sa osmelil aj domáci tím. Po chybnej rozohrávke Edersona vyrovnal Mattsson. Presadil sa pri svojom debute v drese Kodane. 

Keď už sa zdalo, že na prestávku sa obaja vydajú za nerozhodného stavu, rozhodol sa zobrať zodpovednosť na svoje plecia Bernardo Silva, ktorý zužitkoval asistenciu Kevina De Bruyna. City opäť viedli. Po zmene strán to nebol žiadny ofenzívny galaprogram. Zverenci trénera Neestrupa boli kompaktnejší a svojho súpera nepúšťali do toľkých šancí ako v prvom polčase. Až v nadstavenom čase spečatil rezulzá Phil Foden.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Držiteľ treble z minulej sezóny uspel aj v deviatom vystúpení v Lige majstrov po sebe. Ťahá tak najdlhšiu sériu v milionárskej súťaži. Stále platí aj impozantná štatistika z vonkajšej pôdy - iba tri prehry z posledných 26 zápasov. Pep Guardiola sa triumfu na štadióne Parken dočkal na štvrtý pokus. Prvýkrát sa v Dánsku predstavil v roku 1993 s reprezentáciou v kvalifikácii o MS 1994. Odchádzal s prehrou 0:1. V roku 2010 neuspel ani ako tréner Barcelony (1:1). Ostatné meranie síl na lavičke Manchestru sa skončilo bez gólov.