Mal gól do siete Realu platiť? Neviem, čo sa pískalo, hovorí tréner Lipska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mal gól do siete Realu platiť? Neviem, čo sa pískalo, hovorí tréner Lipska

Rose nemal dôvod na radosť.
Rose nemal dôvod na radosť.AFP
Futbalistov Lipska v druhej minúte úvodného zápasu osemfinále Ligy majstrov proti Realu Madrid poslal do vedenia Benjamin Šeško (20), rozhodca však jeho gól pre údajný ofsajd neuznal. Španielsky gigant nakoniec na východe Nemecka vyhral a do odvety si odviezol nádejný výsledok.

RB Lipsko - Real Madrid 0:1

Šeško sa dostal k hlavičke v situácii po rohovom kope a pohodlne dopravil loptu do siete. Slovinský útočník nebol v ofsajde, ale brankárovi Andrijovi Luninovi pravdepodobne mierne prekážal jeho spoluhráč Benjamin Henrichs. Rozhodca Irfan Peljto preto gól neuznal. Otázkou však zostáva, či Henrichsovo postavenie malo vplyv na hru.

"Neviem, čo sa pískalo. Nebol to ofsajd ani faul," povzdychol si tréner bundesligového celku Marco Rose. Stredopoliar Toni Kroos mal po stretnutí jasno. "Rozhodca odpískal ofsajd z dôvodu bránenia gólmanovi, ale ten by sa k lopte vôbec nedostal, takže to mal byť gól," povedal v rozhovore pre Amazon Prime nemecký futbalista v službách Realu.

Neuznaný zásah obral tím Lipska o priaznivý výsledok pred odvetou. "Nechcem sa púšťať do žiadnych debát, ale každý videl, že to nebolo správne rozhodnutie. Na rozhodcu sa nehnevám. Ak sa na to pozrie znova, bude úprimný a uzná, že urobil chybu, tak s tým budem zmierený. Človek má právo mýliť sa," dodal kouč Rose. Jediný gól zápasu vsietil po skvelej individuálnej akcii Brahim Díaz